Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

5 Nisan 2012 Perşembe

Bir Film Hikayesi

İnternet üzerinden film izlemeyi çok sevmezdim. Bana göre film ya sinemada izlenir, yada Dvd alıp evde ama mutlaka birileriyle, arkadaşlar, abla, kardeş kim olursa ama yalnız izlenmez derdim. Son 20 gündür internet üzerinden ve üstelik yalnız film izliyorum ve bunun keyfide bir başkaymış diyorum :)

Geçen gece uzun zamandır istediğim bir filmi izledim, Albert Nobbs. Çok beğendiğim Glenn Close bu filmle Oscar adayı olmuştu. Üstelik filmin yönetmeni, ünlü yazar Gabriel Garcia Marquez'in oğlu Rodrigo Garcia.




Filmin konusu beni çok etkiledi ve çok beğenerek izledim. 19. Yüzyıl İrlanda'sında o dönemin en ünlü otelinde, hayatta kalmak adına, erkek kılığına girerek yıllarca uşak olarak ve sırrını herkesten gizleyerek yaşamak zorunda kalan bir kadının hikayesini anlatıyor bu film.  Filmin kostümleri, makyaj inanılmaz etkili.

Glenn Close yapılan makyajla öyle bir değişmişki anlatılamaz..





Mutlaka izlenmeli diyebileceğim bir film. Birde bilirsiniz, beğeniler görecelidir :) çok fazla açıklama yapmadım, filmin içinde öyle büyük bir hüzün ve ayrıntılar varki, izlediğinizde görüceksiniz zaten. Açıkçası sevdim bu filmi...




60 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Beğeniler görecelidir demişsin ya (gerçi çok doğru)ama ben bu filmi çok beğeneceğime eminim, hissediyorum:)bir filmin afişine ve konusuna bakınca beğendim mi mutlaka izleyince de beğeniyorum:)

    YanıtlaSil
  3. ben de izleyeceğim ilk fırsatta, ilgimi çekti :)

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. bencede guzele benzıo zaten hep o devırlerde yasamısım gıbı hıssedıyorum yada yasamalıydım kıyafetler cok ılgımı cekıo:)

    YanıtlaSil
  6. Aaaa ben de filmin afişine bakınca, ortadakinin erkek olduğunu sanmıştım!!İNanmıyorum yaa çok ilginç!!!Bana neyi hatırlattı biliyor musun Aslı'cığım, ben izlemedim ama kızkardeşim izlemiş "abla mutlaka izle" demişti hala izleyemedim çünkü internetten film indirmeyi bilmiyorum (yeğenim öğretti ama ne olduysa indirdiklerim kayboldu Star Wars vs. indirmiştim)neyse lafı dağıttım Afganistan'da birkaç yıl önce gerçekten yaşanmış bir olay, bir kız çocuğu iş bulmak için erkek kılığına giriyor, orada malum kadınların çalışması YASSAH..

    Ben de internette film indirmek izlemek istiyorum yaa, yeğenimin sınavları bitsin söyledim ilgilenecek..:)

    sevgilerimle

    not: önceki yorumumu siliyorum canım, çok özür diliyorum çünkü yanlışlıkla aceleden isimleri karıştırmışım:(((

    YanıtlaSil
  7. Müjdem bazı filmleri yönetmeni, bazı filmler oyuncuları, bazıları müziği, bazıları senaryosu yüzünden bazı filmlerde afişi bile etkiler :) film hakkında bir şey bilmeseydim bile izlerdim bu filmi. Yorum için sorun yok, banada olur öyle :) ayrıca neden indiriyosun? indirmene gerek yokki, direk izle. Daha kolay bence.

    Sırrakalem cidden bunun dışında öyle bir karakter daha varki, ondan hiç bahsetmedim. Çok ilgi çekici..

    Biricitim seversin diye düşünüyorum, bende öyle katılıyorum sana :)

    YanıtlaSil
  8. Senin film zevkine çok güveniyorum Aslıcım. Çünkü çok iyi bir izleyici olduğunu biliyorum. Tanıttığın filmi ben de merak ettim şimdi:)
    Ve haklısın, süper makyaj yapmışlar. İnanılmaz bir değişim olmuş.
    Sevgiyle kal, daima...

    YanıtlaSil
  9. Okuyanım güvenin için çok mutlu oldum, film izlemeyi seviyorum. Gerçekten çok iyi bir film ve çok emek verilmiş. Oyuncular iyi, kostümler, makyaj, senaryo, daha ne olsun :) Sende lütfen canım benim..

    YanıtlaSil
  10. ben internetten hep film izlerim ama yalnız izlemeyi bende çok sevmem,filmi merak ettim güzel gibi geldi bana mutlaka izleyeceğim canım,mutlu sabahlar..

    YanıtlaSil
  11. lnternetten hiç film izlemedim afişi her şeyi ifade ediyor dediğiniz gibi güzel bir filme benziyor bende netten film indirmesini bilmiyorum zevkine hayranım canım eski dönemi anlatan filmleri severim sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. aslı ben filmi yalnız izlemeyi tercih ediyorum, sağdan soldan bu kimdi buna ne oldu bu nerden çıktı sorularına maruz kalmadan. genelde de netten izliyorum, bakalım şu sıralar izleyecek film arıyordum bunu bir deneyim

    YanıtlaSil
  13. Film çok ilgimi çekti..Not aldım , hafta sonu seyredeceğim..( zaman kalırsa tabiikisi :):) )

    YanıtlaSil
  14. Daha öncede söylemiştim ya Aslı'cım sinema seçeneğimin kısıtlı olduğunu bol bol internetten izliyorum bende:)Bu akşam malum kurtlar vadisi var tv bana kalmaz:)Bende bu fimi seyrederim:))Teşekkürler...Öpüyorum:)

    YanıtlaSil
  15. İlginç gözüküyor. En kısa zamanda izleyeceğim.

    YanıtlaSil
  16. BEN ÇOK SEVERİM BU TARZ FİLMLERİ ;)İZLİCEM İNŞAALLAH EN KISA ZAMANDA...

    YanıtlaSil
  17. bu aralar kitap okumaya bile vaktim yok film şöyle dursun tavsiyenide bir köşeye not alalım ilk film seansım olsun ;)

    YanıtlaSil
  18. Off yatagın içinde film izlemek gibisi yoktur :) Keşke benim de vaktim olsa da ben de izlesem :)

    http://trendsum.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  19. İzlemek istediğim filmler arasındaydı , umarım en kısa zamanda izlerim canım çekti :)

    YanıtlaSil
  20. canımcım, yeğenimin söylediği bir şey yüzünden doğrudan indirmiyorum demişti ki kerata yeğenim:))"teyze internette bedava film izle vs. bir sürü site var sakın onlardan indirme virüslü o siteler" ..

    Sonra elime kağıt-kalem aldım,bana kendi güvendiği film indirme yöntemini anlattı,ben de kafa olmadığı için:))not ettim,utorrent diye bir siteye girerek,bir de Gom media diye bir site bayağı yazdım madde madde,en sevdiğim dizinin(gurur ve önyargı 95) 6 bölümünü, Star Wars'ın çok sevdiğim bir bölümünü(Dart Vader'in öldüğü ölürken iyi tarafa geçtiği bölüm hani):)))bir de the Swimmer-Yüzücü isimli ta 65 yılından bir film indirdim öğrenmiştim de sonra bir gün baktım tüm indirdiklerim kaybolmuş uçmuş..:((

    işte benim dizi indirme hikayem böyle:(((

    bu arada sinemada film izlemek hakikaten başka hele Star Wars filan gibi filmleri ama insan gidemiyor alıştık evlere tıkıldık kaldık..

    bir de benim aklıma takıldı Aslıcığım bu filmleri indirirken para vermiyoruz korsan olmasın o da sonradan aklıma geldi:((yani mazallah bir reklam izlemiştim internetten film indirmek hırsızlık diye içim rahat değil şimdi o indirdiklerim kayboldu diye sevindim yeğenim bir şey olmaz teyze filan demişti ama hala içim rahat değil nedir doğrusu bilmiyorum..

    çok yazdım içimi döktüm:((başını ağrıttım

    YanıtlaSil
  21. :)) teşekkürler film önerisi için, bu ara kesat dönemdeyiz, istediğimiz gibi film bulmakta zorlanıyoruz, diziler de bitti bu iyi oldu teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  22. Ben de izlemiştim Aslıcım çok güzeldi . Paylaştığın için teşekkür ederim , mutlu bir gün diliyorum .

    YanıtlaSil
  23. İlginç görünüyor, en kısa sürede izleyeceğim, teşekkürler

    YanıtlaSil
  24. Aslıcım bu film uzun zamandır elimde ama bir türlü izleyemedim, doğrusu nasıl çıkacağından emin olamadığım için tereddüt ediyordum, ama senin yorumun izleme isteği uyandırdı içimde, izleyeyim ben de en kısa zamanda, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  25. Aslı'm ne güzel zaman ayırıyorsun hızına yetilmek zor :) Nobbs'u ben de duymuştum, ama sen anlatınca hemen izlemek istedim, internetten olmasa da DVD bulup izleyeceğim inşallah :) sevgiler çok çok çokkkk :)))))

    YanıtlaSil
  26. benim de merak ettiğim bir film bu.. umarım izleyebilirim:)sevgiler..

    YanıtlaSil
  27. en kısa zamanda zilemek lazım desene:))

    YanıtlaSil
  28. Anne eli gibim yalnız izlemekte güzelmiş, onu anlıyorum yeni yeni :) iyi bir film bence. Mutlu bir gün olsun benden de..

    Sayanlaruya bazı filmlerin sadece afişi bile iyi olduğunu anlatır, indirmenize gerek yokki direk izleyebilirsiniz. O dönemin İrlanda'sında kadın olmanın güçlüklerini anlatan, bana göre hüzünlü bir film. Benden de sevgiler..

    Yektam kalabalıkla film izlemenin şöyle bir artısı var, film bittiğinde hemen kritiğini yapmak, onu paylaşmak iyi oluyor :) izlersen ne düşündüğünü yaz ama olurmu, merak ederim..

    Sessiz prenses zaten çok ilgi çekici, uygun bir zamanın olursa izlersin :)

    Birincim evde izlemekte çok keyifli zaten :) bizde o diziyi izlicek kimse olmadığı için rahatız :) rica ederim, öpüyorum bende..

    Gül bakalım beğenicekmisin, güzel film..

    Sihirlim izlersen umarım beğenirsin.

    Çiçoo listede dursun, uygun olduğun bir an olursa izlersin..

    Trendsum gece aynen öyle yapıyorum :)

    Kuulumsum beraber izleyelim :)

    Gonca umarım seversin, ben çok severek izledim..

    YanıtlaSil
  29. Müjdem Star Wars filmlerinin hepsini izledim, fenomendir o film. Bak indirme zaten gerek yokki. Siteye girdiğinde, film izleye tıkla ve izle bu kadar. Korkucak bişey yok inan. Ayrıca ne söylersen söyle başım asla ağrımaz :)

    Herbirengimm bir izle olurmu? inan beğeniceksin :)

    Zeynebim güzel, hüzünlü bir film dimi? bende keyifli bir gün diliyorum..

    Gölge yaşam izlenesi bir film, bana göre tabi..

    Erenn :) o zaman kesinlikle izlemelisin ve film hakkındaki düşüncelerini yazmalısın, sevgiler benden de kocaman :)

    Mayamm aldığında mutlaka izle canım, benden de sevgiler en kocamanından :)

    Ecerim yapım aşamasındayken ilgimi çeken bir filmdi zaten, beklediğime değdi. Sevgiler benden de :)

    Alonemm seversin umarım canım benim :)

    YanıtlaSil
  30. Aslıcığım, ben de ev-sinema versiyonu netten izlemeyi bir keşfetmiştim , pir keşfetmiştim.Üstelik tam anlamı ile benim istediğim zaman yayın(!) yapan bir sinema, keyfini çok uzun sürmüş, bir çok güzel film izlemiştim.
    Bahsettiğin filmi mutlaka izlemek isterim, tavsiyeni önemsiyorum ve çok beğeneceğime eminim. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  31. Asli'cim veb mecbur izliyorum netten,ozellikle Turk olanlari :) filmi duymustum ama izleme firsatim olmamisti thanks tavsiye icin :)

    YanıtlaSil
  32. CANIM BİR TANEM.
    OH BENİM YERİMEDE İZLE ŞU GÜNLERDE HİÇ FIRSATIM YOK.
    NOT ALDIM İLK FIRSATA İZLENECEK LİSTESİNDE SEVGİLER.
    :))

    YanıtlaSil
  33. Aslım, ben filmleri illa ki yalnız izlemeyi severim. İzlediğim filme inanmak isterim. Böyle olunca sanki olayların içindeymişim gibi oluyor :) Tavsiyeni not aldım. Güzel olduğu çok belli. İlk fırsatta ben de izleyeceğim. Çok öpüyorum seni :)

    YanıtlaSil
  34. aslıcığım izlemedim bu filmi ama izleyeyim dediklerimden biri...
    Pcyi bir ara kablo ile Tv'ye bağlayıp izledim filmleri...
    hele kışın battaniye altında,
    çayım, kahvem elimde...
    şahaneydi valla:))

    YanıtlaSil
  35. valla aslıcım nılda dogmadan once 2 yıl once ınternetten oyle guzel fılm ızlerdım kı.gercekten buda keyıflı :) tavsıyenı dıkkate alcam.öpuyorum.

    YanıtlaSil
  36. İzlemediğim bir film merak ettim.:))

    YanıtlaSil
  37. Sana iki film önermek istiyorum, benim ev-sinema keyfimin baştaçlarından:) Atları da Vururlar,
    Kasabanın Sırrı.İzlersen fikrini öğrenmek isterim.
    İmza:Sabah söyleyeceği ancak akşam aklına gelen yorumcu

    YanıtlaSil
  38. Bende özellikle komedi filmlerinin yalnız izlenmemesi gerekitğini düşünürüm ama onun dışında yalnız film izlemenin tadı başkadır :d

    YanıtlaSil
  39. Bestem sanırım alışkanlık yapıyor. Ben fazla kapılmak, nette fazla zaman geçirmek istemiyorum ama oluyor işte :) tavsiye vermek değilde, hani bir şeyi çok seversin ve sevdiğin insanlarla paylaşmak istersin ya benimki öyle bir şey. Sevgiler benden de..

    Şeymam benim yurtdışındaki arkadaşlarım da öyle söylüyorlar, netten devamlı türk filmleri izliyorlar, sık sık konuşuyoruz:) iyi bir film hatta çok iyi..

    Bir kase lezzetim tamam ben izliyorum senin yerine :) biliyorum çok yoğunsun, sevgiler benden de..

    Ahumm hepimizin farklı tercihleri var, yalnız izlemenin güzelliğini bende keşfettim sonunda :) izlersen seversin biliyorum. Bende bende :)

    Cepaynam sevinirim izlersen. Valla en güzeli öyle izlemek :)

    Dolunayımm sen şimdi fırsat bulamıyorsun doğal olarak. Nilda biraz daha büyüyünce beraber çok keyifle hemde izlersiniz. Bende öpüyorum seni ve Nildamı :)

    Rosemary sevinirim, beğeniceksin eminim :)

    Bestemm Atlarıda Vururlar filmini uzun zman önce izledim. Jane Fonda bir zamanlar en sevdiğim aktristlerden biriydi. Konusu çok iç burkan bir filmdi, çok iyi hatırlıyorum. Kaldıki Sydney Pollack yönetiyordu yanılmıyorsam. Hala Ben Hur ve bu film En'lerim arasındadır. Kasabanın Sırrı'nı hatırlayamadım şu an bir bakmam lazım. İzlememiş olabilirim :) İmzalarına bayılıyorum :)

    YanıtlaSil
  40. Anthony Quinn, Anna Magnani, Virna Lisi ... oyuncular ve 2. Dünya Savaşında Santa Vittoria Kasabasının 1 milyon şişe şarabı Almanlardan saklama öyküsü.Ben kaç kez izlediğimi hatırlamıyorum, hani özlediğin bir arkadaşını görmek istersin ya arasıra da olsa, işte bu da benim için öyle filmlerden.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  41. Erdi komedi filmleri konusunda katılıyorum :) yalnız izleme konusunda da :)

    Bestem bu gece ilk fırsat bulduğumda izlicem bu filmi. Benimde öyle filmlerim vardır :) Sevgiler benden..

    YanıtlaSil
  42. Aslı'cım merhaba canım..Bir makyaj insanı nasılda değiştiriyor..Filmin afişlerine bakarken ortadaki karakterin hiç kadın olacağı aklama gelmedi..yazını okuyunca ve bayanın kendi resmini görüpte erkek versiyonuyla karşılaştırdığımda hakikaten değişim muhteşem...Filmin konusu güzel,filmin kendiside güzeldir eminim..Bizde internetten çok sık film izleriz...Bu filmide izlenecekler listesine ekliyeyim o zaman..Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  43. İnternetten çok izlerim. Hatta kız kardeşimle msn'de aynı anda filmi başlatıp aynı anda mola verirdik :) yalnız izlememiş olurduk hem :)) Mutlu hafta sonları canım Aslıcım çok öpüyorum seni

    YanıtlaSil
  44. bırgun bu blogun adı huzurlu ruhum olur ınsallah canım:)

    YanıtlaSil
  45. insan denemediği cesaret edemediği şeylerden yolu düşüpte gidemediği yerlerden merak edipte yapamadığı farklılıklardan demekki mutlu da olabilirmiş :) bu bi film de olsa...bu tarz filmleri bende cok sever merakla dünyadan kopmuş vaziyette seyrederim :) yaptığın şeylerden hep keyif alman dileğiyle sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  46. Hemen izlemeliyim bu filmi hemen..
    İnanamadım fotoğrafta görünce inanılmaz değişmiş ve gerçekten erkek gibi olmuş..
    Önerin için sağ olasın canım benim..

    YanıtlaSil
  47. merhaba neyi anlamiyosun istersen yardim edebilirim


    iletisim eskiAcikgs@gmail.com

    YanıtlaSil
  48. Kardeşler inan harika bir değişim ve çok iyi bir film. İzlerseniz farklı gelmekte birlikte beğeneceğini düşünüyorum. Sevgiler..

    Bugy harika :) bizde msn de arkadaşlarla çok öyle film izlemişizdir :) keyifli oluyordu. Sanada mutlu hafta sonları :))

    Biricitim olurmu dersin? çok isterim..

    Huzurum ne güzel özetlemişsin. Aynen öyle, değişiklikler korkutur bazen ama keyif verdiğide oluyormuş :) inşallah bir gün beraberde izlemek kısmet olur. Çok saol canım benim..

    Hayat cafem gerçekten iyi bir film, değişim şaşırtıcı. Rica ederim ne demek :)

    Ferhat blog işlerinden, teknik konulardan hiç anlamıyorum. Yazarım size çok tsk ederim..

    YanıtlaSil
  49. Aslı'm konusunu çok sevdim, en kısa zamanda izlemek isterim canım.

    YanıtlaSil
  50. Sevdam izlediğinde beğeneceğini düşünüyorum canım benim..

    YanıtlaSil
  51. not aldım bende izleyeceğim ,ben genelde internet üzerinden izlerim farketmez yalnız yada biriyle,yemek yaparken dinlenirken hep izlerim):) öneri için teşekkürler canım ...

    YanıtlaSil
  52. filmi biliyorum ama izlememiştim.
    glenn close en iyilerden di mi.
    streep ve julianne moore gibi.
    :)
    izlemeliyim.
    kaçmış.
    :)
    her zaman yazman önemli diil.
    :)
    ama iyisin di mi.
    keyfin yerinde mi.

    YanıtlaSil
  53. FİLMİ İZLEDİM CANIM ÇOK GÜZELDİ...VE İLGİNÇ ;)

    YanıtlaSil
  54. Siyah Kuğum artık bende izliyorum ve keyif alıyorum napim :) hani nasıl filmleri seversin bilmiyorum ama bu çok iyi bir film bence..

    Deep aslında sizden okumak isterdim bu filmi. Nasıl bulucanızı merak ediyorum :) Nasıl iyi olmazki Close, Streep en iyilerden. İyimi çok iyiyim :) teşekkür ederim ilginize..

    Sihirlimm sevindimm :)

    YanıtlaSil
  55. bende yalnız film izlemenin keyfine yenı varanlardanım. Glen )Close varsa kötü değildir eminim

    YanıtlaSil
  56. Bozbek hoşgeldiniz :) yalnız film izlemenin bir keyif olduğunu yeni öğreniyoruz o zaman. Çok iyi bir film ve iyi oyunculuklar emin olun..

    YanıtlaSil
  57. Hemen izlemek istiyorum.Özellikle film İrlanda 'da geçiyor demişsiniz.Oğlumda şu an orda, ayrıca Glenn Glose en favori aktristim.İzlemeliyim, teşekkürler.
    www.ihlamurcum.com

    YanıtlaSil
  58. Dilo gerçektenmi? ne kadar güzel, yıllardır hep İrlanda hayalim vardır. Glenn Close benimde favorilerim arasındadır çok severim. Ben teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  59. selam

    beğenerek izlemiştim

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...