Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

27 Kasım 2012 Salı

Anlamıyorum

Arkadaşlar geçen gün yazı giricem resim yüklemeye çalışıyorum. Bir baktım kotanız dolmuştur diyor :( nedir bu anlamadım ki.

İşin kötü tarafı hep söylerim teknik işlerden hiç anlamam :(

Tam bu yazıyı giriyordum ki başka blog arkadaşlarımın da böyle sorunlarla karşılaştığını öğrendim. Kaldım öyle,  napayım bilmiyorum.

Gerçekten kanadı kırılmış kuş gibiyim şu an, önerileriniz varsa dinlemek istiyorum :(




78 yorum:

  1. Benim de başıma geldi geçenlerde, bloğumda da yazdım hatta, başka bir blogdaki yorumlardan hareketle çözdüm, yazayım size de çözümünü:

    *Öncelikle yeni bir gmail hesabı açıyoruz kendimize,
    *sonra bu iki hesabı birleştirelim mi dediğin de Google "Hayır" diyoruz, yoksa yine kota doldu uyarısı veriyor çünkü.
    * Sonra resimlerimizi depolayacağımız ve ordan bloğa yükleyeceğimiz Picasayı (picasaweb.google.com) açıp, ordan mail hesabımıza giriyoruz, fotoğraf yükle deyip, bilgisayarımızdan oraya alıyoruz resimleri, her resmi ayrı ayrı alıyoruz bloğa
    * Blogda yeni yayın oluştur, fotoğraf ekle dedikten sonra URL'den seçeneği ile picasadaki resmi alıyoruz, onu da söyle yapıyoruz, resme çift tıklayıp açılan büyük boyutludaki resme sağ tıklayıp, "copy image location" deyip, gelip blogdaki url çubuğuna sağ tuşla yapıştır diyoruz.... Tatata tammmm, oldu bitti, resim karşımızda ama bunu her resim için tek tek yapıyoruz, toplu olmuyo malesef :(

    Kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esen Can Şimdi verdiğiniz bilgileri iyice anlayıp öyle uygulamaya geçicem. Ne kadar sıkıcı zor bir işmiş bu :( çok teşekkür ederim ilginize.

      Sil
  2. Canım uzun süre önce bana da aynı uyarı gelmişti. Sevgili Hatice -örgücantam- sağ olsun yardımcı olmuştu bana.
    Bloga yükleyeceğim fotoğrafları önce http://www.flickr.com/ sitesine yüklüyorum. Daha sonra yüklenen fotoğrafın url'sini kopyalayıp bloguma url ile yüklüyorum.
    Blogda resim yükleme penceresinde sol altta url ile kısmına tıklayıp, flickr'den kopyaladığın url'yi oraya yapıştırıyorsun.
    Canını sıkma, gayet pratik bir yol.
    Sevgiyle kal, daima...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyanım ya :( cidden anlamıyorum bu işleri. Gece hepsini okuyup yapmaya çalışıcam. Sanırım önce Flicker'a üye olmam lazım. Çok teşekkür ederim canım ya.

      Sil
  3. Aslım sorununu halledersin inşallah. Uzman arkadaşlar yardım ederler. Keşke yardım edebilseydim sana..Öptüm tatlım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vuslatım çok canımı sıktı inan :( arkadaşlarım sağolsunlar yardımcı oluyorlar hepinize çok teşekkür ederim. İşin kötüsü cidden hiç anlamıyorum bu işleri :(

      Sil
  4. aaa bu aralar bu tur sorunlar yasayan bloglar cogaldi:((umarim cozersin aslicim.benim henuz boyle bir sorunum yok ama cozumunu ogrendim sayenizde tesekkurler:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Prensesim aman asla başına gelmesin, çok sinir bozucu :( arkadaşlarım sağolsunlar. Deneyip yapmaya çalışıcam.

      Sil
  5. canım valla benim de geçenlerde doldu, picasaya yükle ordan url ver vs gibi çözümler okudum ettim ama hiiiç onla uğraşacak vaktim ve sabrım olmadığı için google'dan aylık 3,90 dolara 4 gb kota satın alıyorum. diğer türlü uğraşamazdım yani, şu an sınırsız gibi bişe...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamidem ne kadar zorlayıcı dimi :( valla yapamazsam bende satın alırım napim :(

      Sil
  6. Ben de aynı sıkıntıyı yaşadım Aslı ve post yayınladım, sağolsun tavsiye verenler oldu ama hepten karıştı aklım. Bu değil, bu da değil, bu hiç değil, beni anlamıyorsunuz kıvamına geldim :) ama bu kota dolma işi blogspotla ilgili değil onu anladım e-posta hesabınla alakalı, ben bloğumu hotmail hesabımla açmıştım ve hotmailin kotası çabuk doluyor, o sebeple gmail hesabımla yedek bir blog açtım,yayına açık değil ama, orada yeni yayını hazırlayıp, kopyalayıp, yapıştırıyorum, yaptım oldu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sedom biraz önce senin yaşadıklarını da okudum. Biliyorum kafam iyice karışıcak, evde çok kalabalık. O yüzden gece gelip hepsini tek tek okucam kafam daha rahat olur. Çok can sıkıcı sinirlendim inan :)
      Birde ben hotmail hesabımla değil, gmail hesabımla açmıştık blogu. Bilmiyorum cidden kafam karışık şu an :(

      Sil
  7. Bu aralar bir çok blogger da gördüm bu sorunu. Bu aralar çok sık çıkıyor buna benzer sorunlar blogger'da. İnşaalah halledersin biran önce sevgili Aslı. Bana da çok zor ve sıkıcı geliyor. Allah kolaylık versin. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyaz Hanımeli şimdi başıma gelince bende gördüm, ne kadar çok bu sorunu yaşayan varmış :( Çok teşekkür ederim, inşallah arkadaşlarımın sayesinde hallederim. Sevgiler benden de.

      Sil
  8. bu aralar birçok arkadaş aynı sorunu yaşıyor anlaşılan.yakındır bana da aynı uyarı gelir.benim bildiğim picasa'dan yada flick'dan url olarak kopyalayıp yapıştırıyorlar,bu konuyla ilgili bir kaç arkadaş da blogda yazmıştı özellikle ''stildirektörü.com'' adresinde eda çok ayrıntılı anlatmış bu konuları bir göz at istesen canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anne eli gibim neden böyle oluyor anlamadım, gerçekten bir çok arkadaşımız yaşıyormuş bu sorunu :( hemen verdiğin arkadaşımızın sitesinede bakıcam çok teşekkür ederim.

      Sil
  9. Aslıcım gerçekten çok sinir bir durum zaten devamlı bir icat çıkarıyorlar, rahat yok:( yakında bana da olacaktır bu olay şimdiden araştıryorum ne yapabilirim diye artık tüm yolları deneyeceğiz canım...Resmen blogdan soğutuyorlar sanki:)

    YanıtlaSil
  10. Natalimm öyle dimi :( resim yükleyemediğimde dedimki aman uğraşma, sadece arkadaşlarının blogunu oku nolucak. Ama insan paylaşmakta istiyor gerçekten soğutuyorlar. Aman nolur senin-kimsenin başına gelmesin bu durum.

    YanıtlaSil
  11. Aslı'cım umarım çözüm bulursun.Bende çok anlamıyorum.Daha önce olan bloglardan okuduğum kadarı ile çözüm iki türlü.Baştaki iki yorumdaki arkadaşların bahsettikleri hepsinin anlattıkları.Allah kolaylık versin,sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birincim eve yeni geldim ve hepsini denicem şimdi. Allah hepsinden razı olsun, sevgiler benden de.

      Sil
  12. Benimde başıma gelirse aynı senin gibi şaşırırım herhalde ben de teknik şeyleri hiç anlamıyorum umarım sorununu çözersin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap Ablacım, sen dert etme bunu, başına gelirse ben sana yardım ederim, öğrendim nasıl olsa yöntemini :)

      Sil
    2. Mehtap anlamamk çok kötü ben şimdi hepsini okuyup bir deneme yapıcam. Umarım çözerim, teşekkür ederim.

      Esen Can birazdan sizin bloga gelip bakıcam, ilginiz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  13. bilemedim hiç karşılaşmadım.
    ama seni okuyan çok birisi biliyordur yardım eder sana.
    olmazsa sorarız birilerine.
    önce şimdi değmesin yağlı boya var, çok tatlı bi arkadaşımız.
    ona bi sorayım.
    olmazsa bizim mahalleye sorarız.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep nolur bilmeyin zaten, çok can sıkıcı :(
      Çok sevinirim inanın, yapmam lazım bir an önce. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  14. Allah Allah...:(((Aslı'm ben resimlerimi sorunsuz yüklüyorum, teknik konulardan ben de felaketim:((yeğenim olsa o anlardı bak...umarmı düzelir canım üzülme...
    sevgilerimle öptüm

    YanıtlaSil
  15. pardon umarım diyecekken umarmı çıkmış...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjdem öğrenicez artık yapıcak bişey yok, elimde çok üzdü beni bu olay :(

      Öpüyorum bende.

      Sil
  16. aynı sorunu sabah bizde tubanın bloğunda yaşadık, yeniden yükleme yapabilmek için bazı postları silmemiz gerekti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yektam öyleyse silerim, yapıcak bişey yok. Tuba'nın bloga da bir bakayım.

      Sil
  17. bir sürü blogda gördüm bu sorunla karşılaşanları aslımm. ben de pek anlamıyorum ne yazık ki teknik konulardan. bir sitede şurdaki siteye yükleyin resimlerinizi, ordan link verin demiş ama. bak bir istersen şu siteye yükleyin diyor: http://beta.photobucket.com/ ama nasıl link veriliyor, hiç bilmiyorum. uf, ne sıkıntılı bir konu. hemencecik halledersin inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalıkuşumm ne kadar çokmuş dimi, işin ilginç tarafı bir sürü blogger arkadaşımzın aynı zamanda bu sorunla karşılaşması. Bloglarda problemmi vardır nedir anlamadım.

      Tamam bakıcam şimdi verdiğin linke, çok sağol canım ya.

      Sil
  18. ayyy ileride benimde başıma gelecek galiba,Allahım ne kadar karışık :(
    kolay gelsin sana ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökkuşağı Pembesi aman gelmesin nolur :( karışık cidden.

      Sil
  19. umarım bir an önce bu can sıkıcı durumdan kurtulursun canım... albümünde yüklediğin kullanmadığın ne kadar resim varsa hepsini sil, bloğunda yayında değilse eğer, boş yere yer kaplamasınlar... Öpüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek eski yazılarımı silmem daha iyi olucak sanırım :( kafam cidden çok karışık. Çok teşekkür ederim ilgine sevgiler.

      Sil
  20. Karışık bir durum, canım hiç bilgim yok.
    Düzelir inşAllah.
    geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuğumm inşallah yapabilirim çok sağol :(

      Sil
  21. son zamanlarda bir cok blog arkadasımın basına geldı....umarım en yakın zamanda düzelir.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balanne teşekkür ederim, umarım çözülür.

      Sil
  22. iyikide linki sayfanızda verincede resim çıkmıyorki sadece yazı çıkıyor yanlışmı yaptım ama anlamadım kızlar yardım .)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yasemin ben bir öğreneyim de :( şimdi tekrar okucam hepsini.

      Sil
  23. Diyelim ki benim aylardır yaptığım yöntemi kullacaksanız önce flickr sitesine üye olup -üyelik ve işlemler ücretsiz- blogunuza koyacağınız fotoğrafı yükleyeceksiniz. Daha sonra yüklediğiniz fotoğrafın urlsini kopyalayacaksınız -mause sağ tıkla urlyi alıp kopyalayacaksınız-. Daha sona blogunuza fotoğraf yüklerken kullandığınız pencereyi açıp sol alt tarafta url yazan kısma tıklayıp, açılan kısma kopyalamış olduğunuz url'yi yapıştıracaksınız. O zaman fotoğraf çıkacak ve yükleyeceksiniz. Bu şekilde blog resim kotanızı aşmadan yükleyebiliyorsunuz.
    Flickr aylık 300 MB yükleme alanı sağlıyor ve oldukça iyi yetiyor. Her ay 300 MB yenileniyor. 200 resimden sonra eski yüklediklerinizi flickrde göremiyorsunuz ama fotoğraflar silinmiyor, depolanmış oluyor. Blogda da fotoğraflar aynen gözükmeye devam ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyanım sanırım anladım birazdan denicem. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  24. Aman yaaa böyle bir şey de mi var ? Canım benim de blogda bir sürü şey geliyor başıma. Mesela durduk yerde hepinizin okuduklarım listenizden düşmüştüm. Haydaaa hepsi birden sildi beni herhalde dedim :) E ama tabi bu mümkün olmadığına göre ne oldu bilemedim. Sonra bir baktım benim okuduklarım listemde de kimse yok. Oturdum sizi tekrar ekledim. Sonra ben de tekrar eklenmişim. Aman neyse anlatabildim mi bilemedim ama benim de başıma gelip duruyor acayip şeyler. Arkadaşlar güzel çözümler önermişler ama madem satın alma gibi bir seçenek var, en iyisi bu galiba. Yakında bizim de başımıza gelecek kesin. Off yaa çok sinir bu teknik zımbırtılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahumm ah cnım ya :( blog sorunları hiç bitmiyomuş. Ne kadar uğraştırmış seni, geçmiş olsun canım ya.

      Arkadaşlarımın dediklerini denicem birazdan çok teşekkür ederim hepinize. Aman canım ya kimsenin başına gelmesin.

      Sil
  25. Aslı'cım şimdi Papatya Presnses'ten geliyorum,uğra istersen anlaşılır bir şekilde anlatmış.Çözüm olur umarım.Sevgiler:)http://papatyaprenses.com/2009/09/yaziya-url-ekleme-flickr-fotograf-cerceve-programi.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birincim hemen bakıcam verdiğin adrese, çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  26. Aslım; bu aralar sık duyar oldum böyle şeyleri ama halledilebilecek bir şey sanırım. Arkadaşların yönlendirmeleri faydalı olacaktır. Keşke benim de elimden birşey gelse. Umarım sen bu yorumu okuduğunda sorunu çözmüş olursun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neslimm tabiki halledilecek bişey ama bu işlerden anlamayınca zor geliyor :( çok teşekkür ederim, sözlerin yeter canım ya, yanımda olduğunu bilmek. Çözücem inşallah.

      Sil
  27. canım aslım morelin nasıl gerçekten üzücü ):
    BENİM BİLDİĞİM DERYAYLA LEZZETLER CANIM DERYA ABLAM BU İŞLERDE UZMAN BİR ÇOK ARKADAŞA YARDIM EDİYOR.
    EN KISA ZAMANDA KURTULURSUN:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kase lezzetim bu olay üzdü beni ama düzelticem arkadaşlarımın yardımıyla. Çok teşekkür ederim, bakıcam verdiğin adrese.

      Sil
  28. Kuzum burayı okurmusun biraz.http://degmesinyagliboya.blogspot.gr/2012/10/bloggerda-kotaniz-ne-kadar.htmlz

    YanıtlaSil
  29. http://degmesinyagliboya.blogspot.gr/2012/10/bloggerda-kotaniz-ne-kadar.html

    Pardon çok özürdilerim tuşlardandolayıfazla harf eklemişim..bu doğru.

    YanıtlaSil
  30. Değmesin yağlı boya verdiğin adrese baktım fakat 404 hatası veriyor, sayfa bulunamadı diyor :(

    YanıtlaSil
  31. Aslıcım sana da mı oldu?
    Ben okuyana kadar çözmüşsündür inşallah. başlarda ben de flickr yöntemini kullanıyordum ama sonra üşenmeye başladım yani uyarıyı alırım yakında:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitanam hiç sorma ama çözümü arkadaşlarım sayesinde buldum :) şu an itibariyle resimlerimi yükleyebiliyorum :) henüz başındayken önlemini al canım ya, sonra insanın sinirleri bozuluyor.

      Sil
  32. heyoooooo çabuk çözüldü.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep :) öyle iyiyimki şu an anlatamam :) bütün gün uğraştım ve yaptım. Sevgili Okuyanımın dediği gibi Flicker'a üye oldum ve oraya resimleri yükleyip bloguma aktardım :)

      Sil
  33. heeey öğrenmiş olduk.
    :)
    zor değilmiş o zaman.
    :)

    YanıtlaSil
  34. Ben şunu anladım, insan isteyince ve yardımla her şeyi yapıyormuş, çok zor geliyordu ama :)

    Valla Deep, gerçekten zor değildi.

    YanıtlaSil
  35. Aslı canım sorunun çözülmüş olmasına sevindim :)
    Üzülme sen bi çaresi var her şeyin :

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nursalkımım çözdüğümü sanıyordum ama olmamış. Çaresi var ama sanırım ben beceremiyorum :(

      Sil
  36. Yukarıda arkadaşlar yardımcı olmuş.Ben sonradan gördüm kusura bakma.İmageshack sitesine ekleyip oradaki link ile paylaşırsan kota sorununu halledersin.Eğer yapmayı bilmiyorsan resimli olarak anlatabilirim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Cumhuriyetim Allah razı olsun arkadaşlarımın hepsi yardımcı oldular. Ama ben yapamadım, şimdi tekrar deniyorum oldumu olmadımı anlıcam.
      Çok sevinirim blogunuzda resimli bir anlatım yaparsanız hem ben, hemde bu sorunu yaşayan arkadaşlara çok faydası olur.

      Sil
  37. Aslı'm ya çok üzüldüm, yazını da yeni gördüm. Halletmişsin ama sanırım. Geçmiş olsun.. Benim de başıma gelmişti ben satın alarak çözmüştüm. Bir daha başıma gelirse flickrdan yapacağım ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdam valla çok üzülmüştüm bu duruma. Allaha şükür arkadaşalrın sayesinde yaptım gibi görünüyor. Eğer yapamasaydım bende satın alıcaktım :)

      Sil
  38. Aslı hanım sorununuz halloldumu acaba,olmadıysa postu hazırlayacağım.Bilgi verirseniz sevinirim.Ben her halükarda hazırlayacağım postu ama eğer halletdiyseniz bir süre sonra yayınlarım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cumhuriyetim benimki şimdilik olmuş gibi görünüyor ama sizden ricam lütfen yayınlayın. Başımıza bir daha gelebilir, bir sorun çıkabilir, belli olmaz. Birde bu sorunla karşılaşan o kadar çok arkadaşımız var ki, bence en kısa zamanda yayınlamalısınız :( zor bişey çünkü. Çok teşekkür ederim şimdiden.

      Sil
    2. Tamam hallettim bu linkten ulaşabilirsin:
      http://kitapcumhuriyetim.blogspot.com/2012/11/resim-eklerken-kota-sorunu-yasayanlara.html

      Sil
  39. canım benim nasılsın sorun çözüldümü ve nasıl birde yukarıdaki konuşmalarda önleminizi alın demişsin nasıl bizi bilgilendirirsen çok sevinirim.
    bir yazıo bile yazabilirsin yada bana not düş kitap cumhuriyyetinin yayınladığımı sorunu çözdü:)))

    YanıtlaSil
  40. Canım sorun çözüldü ama malesef arkadaşlarımın dediğini yapamadım :( daha doğrusu beceremedim. Çok uğraştım ama fotoğraflar silindi.

    Bende satın alarak sorunu çözdüm ve anında fotoğrafları yüklemeye başladım. O kadar stresi boşuna yaşamışım.

    YanıtlaSil
  41. oh oh çözüldü ya.
    neydi flickr url filan.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep Flickr olayı olmadı, resimleri yükledim ama sonra bi baktım kaybolmuş :)

      Sil
  42. Kuzum ben nerden nasıl satın aldın yaptın şimdiden not alayım başıma gelince panik ederim ben:)))
    çoooooooooooooooooooooooook geçmiş olsun.
    bidahada gelmesin sorunlar yormayın gülümü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lezzetimm fotoğraf yüklerken, yüklenmedi diye bir sayfa açılıyor. Orada satın al çıkıyor, satın aldım bende :)
      Çok sağol canım benim inşallah bi daha olmaz.

      Sil
  43. merhabalar resimlerle ilgili sorun yaşıyordum canım arkadaşım dilek bu sorunla seninde karşılaştığını ve çözümler mesajla sana geldigini bende flicr kayıt olup ordan url sini kopyalayıp yükledim sorun yoktu ilk yüklediğimde ama şimdi resimler gözükmüyor neden olabilir :((( yardımcı olabilirmisin

    YanıtlaSil
  44. Merhaba, hoşgeldiniz :)

    Aynı sorunu yaşamışız, bende neden görünmediğini bilmiyorum inanın :( Flickr'dan olmayınca, satın alma yoluna gittim. Gerçekten uğraşamıcaktım daha fazla, yardım edemediğim için üzgünüm :(

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...