Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

12 Kasım 2012 Pazartesi

Kına Hazırlıkları

Kına ile ilgili o kadar çok şey varki yaptığım ve paylaşmak istediğim. Dediğim gibi kınanın konsepti Kırmızı-Beyaz olunca keseleride kırmızı beyaz puantiyeli kumaşlardan seçtim. Bunun için tam 4 kez Zeytinburnu kumaşçılarına gittim en sonunda istediğim gibi bulabildim.

Kına için küçük puantiyeli, kuruyemiş için büyük puantiyeli kumaşlar aldım. Arkadaşımla kestik ve makinede dikti o sağolsun. Sonrasında ağızlarını organze kurdela ile bağladım, yetmedi birde ponponları sevdiğimi bilirsiniz, ponponlu kurdela ile ayrıca bağladım. Kendime eziyet ettiğimi biliyorum tabi.

Dikilen keseler.

kırmızı puantiyeli keseler

Ponponlu kurdela ile bağlayıp bitirdim.

kına keseleri

Ama ev nasıl dağıldı bir bilseniz, son hali buydu. Kolay değil 220 tane kese ile uğraşınca böyle oluyor :) Zaten bişeylerle uğraşırken çok dağıtırım ama hemen iş bitiminde de toplarım tabi.

kına keseleri

Bunlarda hediye olarak verdiğimiz Kaftan Magnetler. Hepsini kırmızı kağıt torbalara koyduk.

kaftan magnet

Valla şimdi düşününce evlilik hazırlıklarının çok zor olduğunu biliyorum artık. Allah evlenmek isteyen herkese yardım etsin, veya hiç böyle uğraşmasın kimse, direk nikah memuruna gidip evlensin :)

Ayrıca blog arkadaşlarım Sevgili Sevdanın Dünyası  ve Sevgili  Moonlightcat:13  çok güzel hediye çekilişleri var. Mutlaka bir bakın derim.





79 yorum:

  1. Canım Allah evlenene yardımcı olsun ama senin gibi arkadaşı olanında sırtı yere gelmez ki :) Ellerine sağlık canım, çok güzel olmuşlar. Darısı başıma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdam ben sana yardımcı olurum canım çok ciddiyim. Severek ve çok özenerek uğraştım, bunlar değildi beni yoran canım ya. Beğenmene çok sevindim, amin diyorum :)

      Sil
    2. Canım Aslı'm, ben biliyorum ki bana yardım edeceğini :)Evlenirsem sana çok iş çıkacak söyleyeyim :)

      Sil
  2. Bayıldım çok tatlı olmuşlar:) Allah evlenen herkese yardım etsin ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Begüm teşekkür ederim. Ah amin gerçekten çok zor işler :)

      Sil
  3. ne güzellerr bencde Allah yardımcısı olsn evleneninn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pembe mor alg teşekkür ederim. Yürekten bir amin diyorum :)

      Sil
  4. Ya da evlilik hazırlıkları için müracaat:Aslı:)
    Ellerin dert görmesin, yapılanları izlemek çok keyifliydi.
    Sanırım bunlarla uğraşmak da büyük keyiftir.
    Devamını da bekliyorum.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. Bestem kesinlikle :)
    Çok teşekkür ederim, acemice uğraşlarım keyif aldığım şeyler işte.
    Devamıda gelicek inşallah. Benden de sevgiler kocaman.

    YanıtlaSil
  6. Aslı'm 220 tane mi! Sabrına ne kadar hayranım bilsen..eline koluna sağlık canım çok harika iş çıkartmışsın, çok şirin olmuş hepsi de, yazını okurken içimden şu geçti: Sen harika bir düğün düzenleyicisi olabilirsin. (organizatör demedim Türkçe konuşma takıntım var ya:))hem sanıyorum bu meslekler çok da iyi para kazanıyorlar..
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjdem gerçekten öyle hatta daha fazlası bile olabilir. Aslında daha sonra bir sürü insan yardım etmemi istedi, zevkle yaparım dedim :) Düğün düzenleyicisi çok daha iyi bencede. Sevgiler benden de.

      Sil
  7. Bunları okudukça korkmaya başladım,keyifli ama bir o kadarda yorucu olmalı.Ellerine sağlık çok güzeller.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap başlarken bu kadar ileri gideceğimi düşünmemiştim ama zevkle yaptım :) Çok teşekkür ederim beğenmene sevindim. Benden de sevgiler.

      Sil
  8. Aslı'mm bunlar çok güzel :))
    Ellerine sağlık tatlımm :)))

    YanıtlaSil
  9. Ellerine saglik Asli,cok guzel olmuslar ama 220 tane de az degilmis yani! Ama sonuc guzel olunca insan yorgunlugu da unutuyordur tabi..Evlilik hazirliklarinda detaylarla ugrasmak biraz yorucu oluyor ama zekli kosturmalar.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çilekli Mektubum çok teşekkür ederim. Gerçekten sonuç istediğimden daha iyi oldu, birde ben her işimi yalnız yapmayı severim, herkes yardım etmek istedi ama inadım tuttu ben yapıcam dedim :) yorucu ama keyifli oldu dediğin gibi. Sevgiler benden de.

      Sil
  10. canım hayırlı olsun, yorucu ama böyle hazırlıklarında ayrı bir tadı zevki var, ayrıca eş adayını en iyi tanıma fırsatı bulduğun zaman bence bu nişan-evlilik süreci:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herbirengimm nerelerdesin?

      Teşekkür ederim beğenmene sevindim, elbette bu süreç gerekli aynı zamanda yorucu ve fazlasıyla keyifli :)

      Sil
  11. Ama çok özendim ben.
    Nasıl güzel nasıl da uğraşmışsın Aslı'm öyle.
    Allah herkese senin gibi dost nasip etsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gecem yeterki iste ne zaman gerekirse yaparım ben sana. Allah hepimize güzel dostluklar versin canım ya :)

      Sil
    2. Sen gel de başka bir şey istemem ben :)

      Sil
  12. Aslım emeğine, ellerine sağlık! Allah evlilik hazırlığı yapan bütün çiftlere yardım etsin. O puantiyeli kumaşlara bayıldım hele ponponlu kurdela ne kadar yakışmış:) Bende çok dağıtırım her yeri, sen yine düzenlisin bunca hazırlığa rağmen. Ellerin dert görmesin canım arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bezelyem puantiyeli kumaşları çok aradım biliyomusun? en sonunda buldum :) dağınıklık çalışırken iyidir motive edici oluyor dimi :) valla zor işlermiş ama dediğim gibi güzel de bir yandan. Çok teşekkür ederim canım benim.

      Sil
  13. Allah evlenen her kese yardım etsin,senin gibi bir dost versin:)Ellerine sağlık.Çok zarif işler çıkmış elinden.Çok öpüyorum,hoşça kal:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birincimm Amin amin canım. Çok teşekkür ederim, bende öpüyorum kocaman :)

      Sil
  14. asli`m hosgelmissin ve bu ne kinasi yada soyle sorayim kimin kinasi kuzum?yoksa...yoksa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Prensesim hoşbulduk :) yeğenimin kınası canım ya :) yok yok değil :):)

      Sil
    2. bende senin sanmistim:(( bu kadar ara verince bloga neyse kismet :)))

      Sil
  15. Kına bence düğün hazırlıklarının en eğlencelilerinden:) Hepsi çok şirin olmuş bence o zahmete değmiş, Aslı'cım ellerine sağlık, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren kına gecelerine falan çok gitmem aslında yıllar sonra bu ikinci kınaya gidişim :) ama haklısın çok keyifli. Çok teşekkür ediyorum sevgiler benden de.

      Sil
  16. Tatlı telaşlar bunlar ama yorucu olduğunuda kabul ediyorum. Böyle zamanlarda allah yardım ediyor.Keseleri özellikle ponponlun kurdelelerini çok beğendim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül çok güzeldi çok yorucuydu, çok heyecanlıydı :) Beğenmene çok sevindim teşekkür ederim.

      Sil
  17. ay aslıııım senin gibi detayları seven önem veren bi yakını olması süper bişe valla. harika hediyelerle dolu süper bi kına olmuş keşke davetli olsaydım :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamidem zaten her şey detayla gizli dimi? hayatın sırları bile. Daha bir sürü kına olur ve mutlaka karşılaşırız birinde :) teşekkür ederim canım ya.

      Sil
  18. Aslı canım uğraştığına değmiş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  19. Ponpon gördüğüm yerde aklıma sen geliyorsun zaten:)
    Emeğine fazlasıyla değmiş canım. Çok güzel üretimler yapmışsın.
    Ben de biraz dağınık çalışayım dediğim de sağ olsun kedişler hiç rahat vermiyor:))) Her bir malzemeyi oyuncak belliyorlar:)))
    Zarifliğin için de gönülden kocaman teşekkürler canım.
    Sevgiyle kal, daima...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyanım zaten blog arkadaşlarımızın neleri sevdiğini az çok biliyoruz artık. Bende nerde kedili bir obje görsem aklıma ilk sen geliyorsun.
      Çok teşekkür ederim beğenmen mutlu etti beni, benden de sıcacık sevgiler canım benim.

      Sil
  20. Aslım şahane bir kına gecesi olmuş. Kınaya gelenler hem mutluluk dilemişler hem kendileri mutlu olup gitmişler. Ne güzel. Darısı bekarlara...Öptüm seni..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vuslatım gerçekten öyle oldu herkes her şeyi çok beğendi ve bizlerde mutlu olduk. Amin evlenmek isteyen herkese bende mutluluklar diliyorum, öpüyorum kocaman.

      Sil
  21. hayırlı olsun :) acaba bende kendim mi yapsam diyordum ama o kadar yorucu olacaksa hazır mı alsam ki :)) şimdiden tebrik ederim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nesrin teşekkür ederim :) lütfen siz yapın inanın çok keyifli ben biraz abartmış olabilirim :)

      Sil
  22. gerçekyen zor ve emek istiyor evlilik önesi hazırlıklar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rosmaryim aynen öyle, ama sonundaki tatmin hissi çok güzel.

      Sil
  23. Aslım renkler en sevdiklerimden desen desen öyle :))))emeğine sağlık geri dönüşlerin olumlu olması tüm yorgunluğunu unutturuyor insana ama ciddi emek gerçekten kutlarım :)ama seni yine yeniden sevdiklerini mutlu etmek peşinde görmek en güzeliiiiiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pasta köşemm çok teşekkür ederim :) sanırım ben çevremdeki herkesi mutlu görmek istiyorum o yüzden bu uğraşılarım. Sonuçta hayat öyle kısaki herkes mutlu olsun dimi canım benim :)

      Sil
  24. Yok artık dedirtecek kadar şeker olmuş hepsi :)) Gerçekten çok güzel. Emeğine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahumm beğenmen öyle güzelki çok teşekkür ederim :)

      Sil
  25. ahuya katılıyorum ve yok artık diyorumm, nasıl bir uğraştır bu sanırım ben kısa yolu seçip gidip sadece evet diyeceğim :) bu arada bana mail atacaktın unuttun değlimi :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Yektam olsun :) sonunda mutluluk varsa uğraşılıyor canım ya. :( unuttum haklısın ve hemen mail attım :)

      Sil
  26. Maşallah,bu ne emek,bu ne özen,bu ne kadar güzel bir zevk ve düşüncedir.Kaftan magnetlere bayıldım :)ayhh biliyorum tanışmıyoruz ama kına gecene gelmeye heveslendim:) ömür boyu mutluluklar diliyorum .harkuladesiniz ahh, ahh o sevimli puantiyeli keseler yokmu şahane.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demet hoşgeldiniz :) çok teşekkür ederim beğenmeniz ne kadar güzel. İnşallah ömür boyu mutlu olurlar ve herkes mutlu olsun ya :)

      Sil
  27. Aslıcın seni görmek o kadar güzel ki çok mutlu oluyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cicoomm bende öyle, seni görmek mutluluk verici canım ya :)

      Sil
  28. Aslı' cım sen de yoktun uzun zamandır, ben daha kısa bir ara verdim sana göre. Hoşgeldin sen de tüm ayrılıklar böylesi güzel nedenlerle olsun. Şimdiden mutluluklar Miray' a. Öpüyorum ikinizi de

    YanıtlaSil
  29. Rengim ben çok uzun bir mola verdim. O kadar çok şey oldu ki bu zaman içinde. Zorunluydu benimki. Çok teşekkür ederim, Miray okuyor yorumları oda teşekkür edicektir eminim. Öpüyorum bende.

    YanıtlaSil
  30. Aslicim hayirdir ? gorunurde kina mi var ? her kim evleniyorsa mutluluklar dilerim canimcim :))bunlar guzel ugraslar !
    bu arada ben sana bir davetiye getirmek için burdaydim :) buyur :

    degerli Asli hanimcimiz :) :)
    studyo, ipekboceginde, bir mim filmin çekiminde rol almak için ,
    siz degerli sanatcilarimizi davet ediyoruz,
    lutfen kabul buyurunuz efendim :))
    saygilarimizla ! :)


    bekleriz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eda çok teşekkür ederim :) ayrıca davetin içinde. Geldim sana :)

      Sil
  31. kına gecesi yapmamıştım ben. ama sırf bu magnetler için yapılır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynep olsun, herkes yapmıyor kına zaten. Magnetler çok şeker dimi :) teşekkür ederim.

      Sil
  32. ne güzel olmuş kaftanlar :) Allah bir ömür mutluluk versin hiç ayırmasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elma kurdu teşekkür ederim :) amin inşallah.

      Sil
  33. Canım aslım yakın olsam gerçekten sana yardıma gelirdim.
    eskiden çok dikiş dikerdim.
    harika bir konsept olmuş.
    çooooooooooook mutluluklar dilerim
    ve o güzel dostluğuna teşekkür ederim:)
    yeni yılın hayırlara vesile olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah canım söylemen bile beni çok mutlu etti. Asıl ben sana çok teşekkür ederim. Amin inşallah hayırlı bir yıl olur.

      Sil
  34. Ya harika ya.. İnsanın senin gibi dostu olsa kırk gün kırk gece düğünü olur valla.. Ellerinize sağlık, şanslı çifte mutluluklar, sana da gönlünden geçenlerin gerçek olduğu günler Aslım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neslimm çok şekersin sen ya :) çok teşekkür ederim, keşke hepimizin yüreğinden geçenler gerçek olsa canım keşke.

      Sil
  35. aslımmmm ne kadar şirin olmuş ama bunlar :) nasıl da uğraşmışsın tek tek, ne emek vermişsin. sadece bunlardan bir tane almak için kınaya giderdim :) alır kaçardım ama :) kına ve düğünler çok kalabalık :) dayım daha evlenmiyor ama o yola girmek üzere ve bu hazırlıklar gözünü korkutuyor, hepsi birden olsun istiyor ama öyle olmuyor değil mi :) bunlar da tatlı heyecanlar :) yapması lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalıkuşum keşke gelseydin ben sana verirdim ama kaçamazdın bırakmazdım seni haberin olsun :) ah dayın evlilik işine girdiyse hiç korkmasın eğer seviyorsa her şey oluyor canım. Yeterki sevdiği insanla birlikte olsun :)

      Sil
  36. Uğraştığınıza değmiş kesinlikle:) çok sevimli olmuşlar ellerinize sağlık.Mutluluklar dilerim

    YanıtlaSil
  37. ellerinize sağlık çok cici olmuşlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yasemin hoşgeldiniz :) çok teşekkür ederim.

      Sil
  38. canim uzun zamandir ugramiyordum sana :( senin postlarin ne yazikki cikmiyor bende yine :(((( neler kacirmisim neler.Kina hazirliklara bende basladim sayilir okadar yapilmasi gereken seyler vardi anca biter :)

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzelgül bazen oluyor böyle sorunlar canım ya :( çok kolay gelsin, hayırlısı olsun. Zor ama çok keyifli koşturmalar bunlar :)

      Sil
  39. Aslıcım maşallah ya ne güzel şeyler yapmışsınız gerçekten.Ellerinize sağlık.
    O dikdiğiniz puantiyeli keselere ve ponponlu kurdelelere bayıldım çok güzeller.
    Ponponlu kurdeleleri nerden aldınızki çok sevdim :)
    Ellerinize sağlık canım.

    YanıtlaSil
  40. Şehirler Arası Aşk'ım beğenmene çok sevindim :)
    Canım aslında onlar ponponlu kurdela olarak satılmıyor, hani çocuklar için ponponlu tokalar varya, ben onlardan aldım ve tokadan çıkararak kullandım :)
    Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  41. hihihi zorluymuş ama çok şirin ki herşey.
    :)

    YanıtlaSil
  42. :)) Deep bittim valla yaparken ama sonrası çok keyifliydi :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...