Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

5 Ağustos 2011 Cuma

Koku

Genelde sıkı film izleyicisiyim. filmlerde, oyunculardan çok yönetmen önemlidir benim için. Açıkçası öyle film veya kitapta tavsiye etmem pek. Bilirimki herkesin bakış açısı, filmi, yönetmeni, yazarı farklıdır. Ben öyleyim en azından. Tavsiye ile okuduğum veya izlediğim filmler her zaman pek iyi sonuç vermemiştir :) Bilirsiniz. Patrick Süskind ve Koku adlı romanını. İlk okudugumda, inanılmaz sarstı beni, Hadi be dedim :) ve ilk kez bir kitabı herkese tavsiye ettim ki dört sene öncesi falandı. Daha sonra biliyosunuz, filme çekildi onuda izledim ve çok başarılı buldum. Dün gece yeniden izledim Koku filmini ve yine sarstı beni. Bugünde ne okusam derken, Hayyam'ı  aldım sonra Ruhlar Evi'ni  bu kitapta tavsiye edeceklerimdendir. Koku'ya başladım yeniden.. . Anlatımı,  farklı bir konuyu işlemesi, beklenmedik sonuyla çok etkileyici bir kitap..


Ömer Hayyam. Harika bir kitap..ve ruhlar evi..




Romana konu olan olay, 18. yüzyılda Fransa'da geçer. Kitabın kahramanı Jean Babtiste ise, tüm insancıl duygulardan yoksun, yalnızca kokulara karşı, görülmedik ölçüde duyarlı, istediği kokuları üretebilmek için, cinayet işlemekten kesinlikle çekinmeyecek bir katildir. Herkesin ve her şeyin kokusunu almakta, tüm kokuları üretmekte gerçek bir dahi bu genç adam. Ama kendi kokusunun olmadıgını, insanların onun kokusunu alamadıklarını öğrendi gün, tüm dünyası değişir. kendisi için tek çıkar yol, başkalarına sanki insanmış izlenimi verecek kokular sürünmektir. Ben daha fazla bir bilgi vermeyeyim :) sizi gerçekten çok şaşırtıcak bir son..


Alın kahvenizi, dünyayla ilişkinizi kesin ve bu kitabı okuyun derim :)

29 yorum:

  1. şu kahwe kitap ikilisi ne çok çıktı bugün karşıma.we benim kitabımı foça da unuttuğum şu günlerde ne çok okuma şewki aşıladı bana :( kokuyu çok beğenerek okumuştum.filmide aynı şekilde..ama ruhlar ewi hakkında bir fikrim yok.şuan itibariyle merak uyandırdı bende..

    YanıtlaSil
  2. Kokuyu birinden almıştım ve daha bir kaç sayfasını anca okumuşken geri vermek zorunda kalmıştım.
    Dvd si var elimde ama okumadan izlemek istemiyorum.
    Bu yüzden bekletiyorum ama hızlandırmalıyım anlaşılan :)

    YanıtlaSil
  3. cok merak ettim sonunu simdi ilk firsatta alicam kitabi.

    YanıtlaSil
  4. koku filmini birçok kez izlemek istedim hala da istiyorum hatta bugün fırsatını yakalarsam izlerim :) ömer hayyamı severim, bu kitap otobiyografi niteliğindemi ?? amin maaloufun semerkant'ında okumuştum ömer hayyamı tadı damağımda kaldı diyebilirim.

    YanıtlaSil
  5. Ben filmi de izlemedim, kitabı da okumadım Aslı'cım ve çok merak ettim şimdi.

    YanıtlaSil
  6. Kitabın ve filmin kapaklarına bakınca hiç görmemişim gibi, ama filmini ya duydum ya da izledim. Aklım karıştı şimdi :-S

    YanıtlaSil
  7. Severim deliyi , kahve ve kitap ayrılmaz ikili bence :) ruhlar evini çok seviceksin, eger okursan ve garanti ederimki yıllarcada unutamıcaksın..

    YanıtlaSil
  8. Gece yürüyüşü, kesin okumalısın dedigim bir kitap bu. ama önce filme başlarsanda sorun yok, iyi bir film ve kitabın birebir aynısı diyebilirim.

    başta biraz karanlık gelebilir ama seversin diye düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  9. Moda bulmacası, mutlaka okuyun derim, çok etkileyici.. ve hoşgeldiniz :)


    Yekta, okunması gereken kitaplar arasında ve kütüphanede mutlaka olmalı diyorum. çünkü seneler geçsede okunacak bir kitap.

    Hayyam'a gelince otobiyografik ama kurgusal aynı zamanda. çok ilginç bir hayat hikayesi vardır Hayyamın. Melikşah döneminde ve pek çok tarihi kişiliklerle karşılaşabilirsin bu kitabı okurken.

    YanıtlaSil
  10. Sevdam, okumayı seviyorsun inan pişman olmazsın bu kitabı okudugunda :)


    Senorita, kesin duymuşsundur. benim kitap eski bir baskı, o yüzden karıştırmış olabilirsin. Dvd kapaklarıda degişiyo biliyosun canım..

    YanıtlaSil
  11. bende izlemedim ve okumadım cnm tavsiyelerin için teşkkürler:)

    YanıtlaSil
  12. Mavii,inşallah bir gün beraber izleriz canım :)

    YanıtlaSil
  13. Harold Lamb' in Hayyam' ını ben de büyülenerek okumuştum, Koku' yu da. Genellikle okuduğum kitapların sinemaya uyarlanmış hallerini zayıf bulur sevmezdim Koku' ya kadar. Ruhlar evini daha önce gördüm ama okumamıştım. En kısa zamanda alınacak, listeme aldım. Teşekkürler Aslı' cım :)

    YanıtlaSil
  14. Rengim, okudugum bir kitabın filme uyarlanmış hallerinden hep kaçarım. Çünki bilirimki kitapta kurdugum enerji, filmde biticektir..sonuç hayal kırıklıgı.

    İki kitap hiç üzmedi beni. Birincisi, okurken asla bunun filmi yapılamaz dedigim, Yüzüklerin Efendisi. ikinciside, Koku..çok keyif aldım.

    Ruhlar evi, bir dönem kitabıdır ve kesinlikle tavsiye ederim :) rica ederim..

    YanıtlaSil
  15. Ben kokunun filmini izleyenlerdenim.Bazen saatlerce kitap okuma zevkini filmlere bırakmak iyi geliyor :)

    YanıtlaSil
  16. ne güzel,kahve ve kitap ha.
    Bana kitap ve çay demeliydi eskiden.Şimdi kitap olsun da yanında su bile olsa yetiyor.Her gece boynum ağrıyana kadar okuyorum:)

    YanıtlaSil
  17. :)) Aysun, bazen öyleside iyidir :)

    Nalan hocam, kahve, çay ayrıntı, kitap olsunda :) bende öyleyim hocam ya napıcaz bilmiyorum :)

    YanıtlaSil
  18. sevgili asli, güzel yorumun icin tsker :)


    ..koku adli romanin filmini de, kitabini da okudum :) gercekten cok ilginc bir hikaya !

    siddetle tavsiye edilecek bir hikaye !


    sevgiler
    civciv

    YanıtlaSil
  19. Koku çok sürükleyici ve değişik bir filmdi, çok beğenmiştim.. ruhlar evi'nin de filmi vardı sanırım, Jeremy Irons ve Meryl Streep oynuyordu, o da çok güzel bir filmdi bence:)

    YanıtlaSil
  20. Civciv, çok güzel bir kitap gerçekten ve hoşgeldiniz :)


    Eren, Glenn close, antonio banderas ve çok begendigim winona ryder..hepsi bu filmdeydi. filmide, kitabı kadar başarılıydı bence :) ruhlar evinden bahsediyorum tabi :))

    YanıtlaSil
  21. Ben filmini izlemiştim kokunu'nun çok güzeldi :)

    YanıtlaSil
  22. Kozmetikperisi, hoşgeldiniz bloguma :)

    gerçekten, tekrar tekrar izlenebilecek bir film ve okunabilecek bir kitap :)

    YanıtlaSil
  23. aslında ne kadar uzun süredir okumadığımın farkına vardım:( okullarla birlikte bende tatile girdim galiba

    YanıtlaSil
  24. canım olsun. iki çocugun var kolay degil. büyüdükçe onlar fırsatın daha çok olur, merak etme :)

    YanıtlaSil
  25. Koku kitabı da filmi de vazgeçilmezimdir,çok etkileyici bir eser...

    YanıtlaSil
  26. Katılıyorum size. Ben ilk önce kitabını okudugum için şanslıyım diyordum ama aylar sonra izledigim filminide gerçekten çok başarılı buldum..

    YanıtlaSil
  27. film fena olmamış ama roman bir başyapıttır

    YanıtlaSil
  28. Roman konusuna katılıyorum ama kitabını okuyup filme alındıgında çok büyük hayalkırıklıgı yaşadıgım filmler olmuştur. O yüzden Koku'nun filmini izledigimde kitaba çok yakın buldum..

    Ve hoşgeldiniz bloguma :)

    YanıtlaSil
  29. Ben ilk önce filmini izledim fakat konusunu zaten bilerek izledim çünkü lisedeyken muhakak sınıflardan biri her zaman edebiyat dersinde bu kitabı okumak zorunda kalır ve bununla ilgili sınav olurdu ve herkesin bi şekilde duymuşluğu vardı.
    Yine de oldukça etkileyici bir film, kitabınıda daha sonra okudum ve çok beğendim.
    Ben her zaman asıl yazarların ve yönetmenlerin ruh hallerini merak ederim, Patrick Süsskind de bunlardan biri oldu ve adamın gizemli kalmayı tercih etmesi, neredeyse hiç biryerde gözükmemesi, hiç repörtaj vermemesi ve kitabın telif haklarını satana kadar yapımcılara dokuz doğurtması bana çok müthiş gelmişti :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...