Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

19 Ekim 2011 Çarşamba

Yaşar Kemal

Şimdilerde bilirsiniz hep popüler yayınlar revaçta, sadece kitaplarda değil, filmlerde de böyle bu.

Bugünlerde okuduğum kitaplar, büyük usta Yaşar Kemal'in. İnce Memed'i hepiniz bilirsiniz. O kavruk oğlan.

İkinci kez okumaya başladım bu seriyi. Çok içimi acıtan bir hikayedir..anlatmama gerek varmı bilmiyorum?


                                      İnce Memed bir başkaldırının ve çaresizliğin öyküsüdür..


Kitap okur veya film izlerken, mutlaka bişeyler yer içerim :) kahve, kola tatlı ( hepside zararlı ya ) meyve. Ne bulursam işte. Bu seferde nar ayıkladım, tam mevsimi :) bu narın kolay bir ayıklanma şekli yokmudur acaba :)


Sadece kitap okumuyorum tabi, bir yandan da başladığım ağaç dallarından projemi bitirmeye çalışıyorum. İşte bittiğinde bu renkte ve böyle olucak umarım...



Okumak, üretmek, paylaşmak insanı mutlu ediyor..Ve her geçen günle daha iyiyim, daha güçlü ve.. iyiyim işte.

.

31 yorum:

  1. ama bu agac cok guzel olmus:)
    dallari boya ile parlattin sanirim
    cok parlak gozukuyorlar
    yeterki daha iyi olacagina inan gerisi gelir zaten:)

    YanıtlaSil
  2. böyle karanlık soğuk havalarda bu tarz romanlar okuyarak iyice içini karartma diyeceğim ama ince memed'de okunur ama, ağaç dallarını çok merak ediyorum bitsede hemen yayınlasan

    YanıtlaSil
  3. İnce Memed i okumayı ben de çok istiyorum...böyle kütüphane ve kitap fotoğrafı görmek beni çok mutlu ediyor ;)

    YanıtlaSil
  4. senin okuyuş hızına hayranım canım:) ağaç dallarını merakla bekliyoruz nara gelincede ortadan ikiye kes taneli tarafı avcuna gelecek şekilde tut lalın saplı bir nesneyle ben bıçak kullanıyorum mesela:) narın kabuk tarafına çok sert olmadan hızlı hızlı vur altına geniş bi tepsi koy ama bu yöntemle yaklaşık bir dakikada bir narı ayıklayabilirsin canım hem ayıklaması hem yemesi çok zevkli oluyor :)o kadar anlattım bak mutlaka dene:))))

    YanıtlaSil
  5. ince memed serisini ortaokulda okumuştum ama nasıl hoşuma gitmişti.. okuldan çıkıp eve gidince ilk işim ince memede devam etmekti :) peki tekrar okur muyum, sanmıyorum. daha okumadığım bir sürü kitap varken daha önce okudğum bir kitabı tekrar okumam :)

    kitap okurken asla bir şeyler yiyemem,içemem hemen dikkatim dağılıyor .

    YanıtlaSil
  6. İnce Memed'i liseye giderken okumuştum. Hatta o kadar etkilenmiştim ki sabah erkenden okul için kalmam gerekmesine rağmen 2 gecede sabahlara kadar oturup bitirmiştim. Hatta geçen Nathalie ile buluşmamızda da İnce Memed'i konuşmuştuk:) Fakat üstünden onca sene geçince sadece çok etkilendiğimi ve beğenerek okuduğumu hatırlayabiliyorum. İnsan zihni maalesef her okuduğunu uzun yıllar ayrıntısıyla muhafaza edemiyor. O yüzden ben de senin gibi tekrar okumayı düşünüyorum.
    Ayrıca kitap okurken, tv seyrederken ya da internete girerken kola, Türk kahvesi, neskafe ve en zararlısı sigaram hep yanımda olmalı:))) Meyveyle pek aram yok.
    Dekoratif ağaç dallarını da merakla bekliyorum:)
    Çok çok daha iyi ve mutlu olman dileğimle.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. canım okumak güzel sey ama ben zor okuyorum beni resimlere bakmak daha mutlu ediyor:P ince memeti hiç okumadım ne ayıp dimi :S
    ağacı sabırsızlıkla bekliyorum.
    narda güzel görünüyor valla bazen ayıklamaya üşendigim için yemiyorum kikiki

    YanıtlaSil
  8. İnce Memed i sanırım 20 liyaşlarımın başında okumuştum. Çok etkilemişti beni o zaman, şimdi gene okusam gene etkilenirim ama kesin

    Narın kolay ayıklama yolu şöyle, ikiye kesip, bir tabağın üzerine tutarak, arkasına birşeyle vurmak. Ben bıçak arkası kullanıyorum etrafa ve üzerime gelmemesi için de dikkat ediyorum. Böylece taneler tabağa dökülüveriyor. Sen de dene bakalım canım

    denizsaatcioglu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. canım her sıkıldığında İnce Memed'in rastgele bir sayfasını açıp okurum.iyi geliyor bana.
    ağaçta çok güzelmiş.bitmişini de görmek isterim.

    YanıtlaSil
  10. Okunması için dostlara emanet ettiğim, onların da başka dostlarına emanet ettiği kitaplardandır İnce Memed. Bir gün bakarsın döner bana ve okuyabilirim yeniden.

    YanıtlaSil
  11. Aslım kitap okuma alışkanlığına hayranım gerçekten..canım yaptığın ağacı merakla bekliyorum bende :)

    YanıtlaSil
  12. bende okumuştum bu kitabı..çokta güzel..

    YanıtlaSil
  13. Mon, bu agacı ben yapmadım, örnek olarak gösterdim canım. ama benimki bitince böyle olucak..

    Yekta, iki cildini bitirdim ama 3 ve 4 ü ne zaman okurum bilemiyorum. ağaçta biterdi aslında ama hiç yapasım yok ya :(

    Sihirli torba hoşgeldiniz. okuyun derim hemde kesin okuyun. benide çok mutlu eder kitaplar, tskler..

    Belindam, gerçekten çok hızlı ve anlayarak okurum hatta bu hızdan hiç hoşlanmam yavaşlamaya çalışırım..tmm mutlaka denicem tskler canım..

    Hayalhanem, bazen bir kitap okurken o kitap beni, başka kitaplara yönlendirir. Son okudugum kitapta ince memede yönlendirdi ve tekrar okumaya başladım. kitapların bir kere okunup, bir tarafta kalmasına asla dayanamam..

    Okuyanım, ince memed hemen okunup bitirilen ve iz bırakan kitaplardan. inan tekrar okumanı isterim..o ağaç mutlaka biticekte, zaman gerekiyor sanırım..

    Essum, sende başlarsın okumaya zamanı gelmedi demekki ve okusan seversin eminim. bazen bende çok üşeniyorum ve canım istemesine ragmen yemiyorum valla..

    YanıtlaSil
  14. Denizim, yine etkiler inan. bazen okudugum kitapların herkes tarafından okunması, o paylaşım çok hoşuma gidiyor..Narı denicem ilk fırsatta çok tsk ederim..

    Simge, çok sevindim ya, ne güzel..inşallah bitsin yayınlıcam..tskler..

    Two, emanet edilen kitapların dönmemesi üzücü oluyor, bende çok yaşıyorum. Adı üzerinde emanet işte..umarım döner ve okursunuz yeniden..

    Huzurum, seviyorum gerçekten, hani hep diyorumya nefes almak gibi okumak..öyle

    Sema hoşgeldiniz, çok iyi kitap dimi, okumanıza çok sevindim..

    YanıtlaSil
  15. İnce Memed'i okumadım. Önerisini hep aldım, yorumlarıı okudum okumama gereken bir kitap buna eminim ama hala okumuş değilim. :) İnşallah yakın zamanda bu eksiği tamamlıycam :)

    Nar ayıklama zımbırtıları var marketlerde :) Onları dene bi :)

    İyi olman güzel. İyi ol hep :)

    YanıtlaSil
  16. ince memedin heykeli bile var.

    YanıtlaSil
  17. Ağaç çok güzel.. Final sözleriniz için sevindim, dilerim daha da iyi olursunuz.ve güçlü.

    YanıtlaSil
  18. Aslı'cım o kadar uzun bir zaman önce okudum ki İnce Memed i, Üstüne o kadar da çok kitap gelip geçti ki, aklımdan uçup gitti çoğu şey. Ben de senin gibi tekrar mı okusam acaba:) Ben bazen saçma sapan kitaplar, çik-litlerde okuyorum, senin kitapta çizgin var, buna bayılıyorum. Narı çok severim, ama yemesi çok zor oluyor diye yemiyorum. Annecim bazen seninki gibi tane tane yapıyor narı, o zaman ben de yiyorum:)
    Aacın bitmiş halini ben de çok merak ediyorum. Ve Aslı'cım, lütfen hep iyi ol, mutlu ol. Hayat öyle kendini üzecek, birşeylere takılıp kalacak kadar uzun değil. Geçsin gitsin, sen de kalmasın sıkıntılar.

    YanıtlaSil
  19. canım iyiye koşmana çok sevindim.günlerini çok güzel aktivitelerle geçiriyorsun fikrimce.şu ağaca bayıldım mesela.bende istiyorum :) banada yap :)

    YanıtlaSil
  20. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  21. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  22. Gencecik 26 insan..hayalleri olan, vatan için görev yaparken canından olan.. Gerçekten çok acı..

    Traktadaki Ufuk Bozkurt kardeşimizin cenazesinde müthiş bir kalabalık varmış..oğlum ordaydı..üstelik defnedileceği yere kalabalık yüzünden gelemeyip Vizenin içinde de taşmış insanlar.

    İnşallah son olur..inşallah büyük acılar ve müsibetler bu can yakanları da bulur..ki belki anlarlar...

    YanıtlaSil
  23. Erdi İnce Memed tavsiye edilecek kitaplardan. Ki sende derinligi olan bir insansın oku bence..O nar zımbırtısını eve sokmak istemiyorum, her şey için bir alet geliştiriyolar sinir oluyorum :) tüketim toplumu böyle yaratılıyo işte..iyiyim çok saol, hepimiz iyi olalım..

    Deep, öyle bir karakter yaratmışki Yaşar Kemal, vardır eminim..

    Sevda, aslında benim kitap yelpazem oldukça geniştir her şey vardır içinde. Bazen bende senin gibi, sabun köpügü ( ben öyle diyorum ) kitaplar okuyorum, gerekiyor çünkü. İnan nar yemekten sogudum bu soyması yüzünden :) ağaç biticek elbette, birazcık sıkıntılar var özel hayatta, onlar bir hafiflesinde..ilgin için çok saol canım..

    Dalyam, insan hep aynı kalmıyo, geçiyo bazı şeyler. Hepimiz çok iyi olalım..Yaparım tabi, ne demek canım ya :)

    Mavi Tutku, önce tsk ederim içten sözleriniz için..

    Sizede yazdıgım gibi, arkadaşım anlattı o kalabalıgı ve yaşananları. Bir yerde artık son bulması gerekiyor, bunun böyle gitmeyecegi çok açık. Hepimizin içi çok acıyor..

    YanıtlaSil
  24. ben ince memdi hic okumadim .. bu sanirim benim ayibim .

    YanıtlaSil
  25. Lo lam, rica ederim. Neden ayıbın olsunki? Okursun zaman buldugunda..

    YanıtlaSil
  26. uzak kaldım sizlerden, ama iyi olduğunu görmek sevindirici.

    Ben de okumadım ince Memedi, elim gitmiştir kaç kez ama kapağı itici gelmiştir her seferinde belkide hüzünlü öyküsünden olsa gerek, kapağa da yansımış hüznü kitabın.

    YanıtlaSil
  27. Aslıcım nedense çok kitap okumama rağmen İnce Memed ve o dönem kitaplarına çok merak salmadım ben. Neden bilmiyorum. Bu kitabı senin sayende alıp okumaya karar verdim. Döneme ait başka tavsiyelerin varsa paylaşmanı rica edeceğim. Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  28. Bende bisiler okurken yemesini severim ama nar cok güzel gözüküyor feci halde canim cekmis bulunuyor of offf napcam ben simdi simdi sapur supur yemissindir sen o narlari agzim sulandi :)

    YanıtlaSil
  29. Herbirengim, ince memed hüzünlü ama okunması gereken kitaplardan. ki senin okumanı isterim..

    Ahu, Belkide başlangıç yapman için bir sebep gerekiyordu, oda bu olabilir. Okumanı gerçekten isterim. Özellikle Hüseyin Rahmi Gürpınar, Mahmut Şevket Esendal ve Sabahattin Ali ilk aklıma gelen isimler, tavsiye ederim..Ah bu arada Orhan Kemal'i nasıl unuturum..

    Nesliname :) aynen öyleyim, kesin bişeyler yemeliyim. Valla narıda ben soydum zorla ama ablam yedi :)

    YanıtlaSil
  30. o kitaplığında kaybolmak istiyorum:)))ayrıca dallarla yapacağın güzelliği de merakla bekliyorum:))

    YanıtlaSil
  31. Alonem :) yeterki gel, beraber kayboluruz :) inşallah bitince görücez..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...