Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

25 Nisan 2012 Çarşamba

Havadan Sudan

Son günlerde yazdıklarım hep hastalıklar malesef ama ne yaşıyorsam, başıma ne geliyorsa, en azından bir kısmını burada paylaşıyorum. İnsanın tamamen Sıfır olduğu günler olurmu ya, oluyormuş işte :(  ne kitap, ne film, ne hobiler, hiç bişey yok.

Bugün arkadaşla bir buluşma, havadan sudan konuşmalar,  sonra ciddiyet, sonra yaşadıklarımız, sonra Türkiye'min içinde bulunduğu durum derken, iyice dibe vurduk. Yeter dedim nolur konuşmayalım daha fazla, sonra çıkarken dondurmalarımızı aldık ve yürüyerek döndük. Farkettimde uzun zamandır külahta dondurma yemiyomuşum :) külahta dondurma denen güzellikte çocukluğumdamı kaldı diye düşündüm..

külahta dondurma

Havalar güzel, yoğunluk fazla, hep dışardayım ve evde olmayı özlüyorum. Bu arada kolum yine aynı, ağrılarım devam ediyor ama ilk günkü gibi değil Allaha şükür. Kardeşim raporlu olmasına rağmen işe gidiyor, sabah gelip alıyor, akşam bırakıyorlar. Ağrısı yok çok fazla ve işi çok yoğun. Düzelicek her şey :)

Dün Tepe Home'da gördüğüm bu güzellikleri istiyorum, bayıldım resmen :) bakarmısınız ne kadar şirinler..

dekoratif objeler

Geçen gün dönüş yolunda bir bahçede gördüğüm bu kedileri nasıl sevdim anlatamam. Öyle güzel uyuyorlardıki, insan kıyamıyor. Ablam çekerken, bırak dedim uyanmasınlar ama anneleri uyandı :)

anne ve yavru kediler


Geçiyor günler, bazen hızlı, bazen yavaş ama geçiyor işte. Yaşadıklarımızı, acılarımızı dünde bırakıyoruz.

Niçin hep birlikte barış ve uyum içinde yaşamayalım? hepimiz aynı yıldızlara bakıyoruz, aynı gezegenin üzerindeki yol arkadaşlarıyız ve aynı gökyüzünün altında yaşıyoruz, demiş ünlü bir düşünür. Ne kadar doğru...

45 yorum:

  1. Maalesef dönem dönem hepimizin yaşadığı bir ruh hali bu. Dibe vurmak:( Sanırım ben de seninle aynı durumdayım. Ama çok şükür Rabbim beterlerinden korusun. Her sıkıntı geldiği hızla geçer gider. Sonra güzellikler doldurur günlerimizi.
    İnşallah en kısa zamanda bugünler de geçecek.
    Kediler çok güzelmiş gerçekten, maşallah.
    Sevgiyle kal ve mutlu yaşa canım.

    YanıtlaSil
  2. Pembe kuğu yokmuydu canım bunlar kuğu değil uzun bacaklarından anladığım kadarıyla:)) külahta dondurma her pa zar keyfimiz:) bir an önce tamamen iyileş ,hastalığın piskolojisi yeter ,
    kocaman öptüm aa dondurma kokuyorsun::)))

    YanıtlaSil
  3. ay sonu geldı hayatım yaa ne gezmesı maası alalımda bende haftayı beklıorum:))dondurma daha yemedım ben yaa:))afıyet seker olsun canım:)

    YanıtlaSil
  4. Okuyanım valla tam dibe vuruyoruz bazen. Sonra iyi oluyoruz, her şey birbirini tekrar ediyor işte. Amin daha kötüsü hepimizinden uzak olsun. Sende lütfen canım benim..

    Kuğum inan pelikanmı, kuğumu anlamadım bende :) ne güzel ben bu sene ilk kez külahta dondurma yedim :) evett mis gibi çikolatalı dondurma kokuyorumm :)

    Biricitim gezmek nerde canım ya :( hep işlerle ilgili dışardayım. Külahta dondurma bende ilk kez yedim inan :)

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun, Allah şifa versin Aslı Abla. Geldi mi üstüste geliyor herşey.
    Ülkenin hali ne oluca bilmiyorum ama bildiğim şeyler ürkütüyor beni, bizi....
    İyi haberlerinizi bekliyorum.
    İyi akşamlar.

    YanıtlaSil
  6. öncelikle külahta dondurma bu sıcak izmir gününde insanın canını çektiren birşey, biz de dondurma sezonunu yeni açtık, şu yeni çıkan supangle dondurmalardan... tavsiye ederim, hem çikolata mutluluk verir aslıcım, bu aralar ihtiyacın var gibi görüyorum...
    tepehome a gidice benim de aklım heeepppsinde kalıyor neredeyse çok güzel ve çok renkliler...

    YanıtlaSil
  7. ah canım gerçekten geçiyor zaman hemde nasıl ömür bitiyor işte akşam olduğu zaman ben bugün ne yaptım diye düşünür boş geçen zamanıma üzülürüm,ama her günüde ne yazıkki dolu dolu geçiremiyoruz.
    kardeşinede çok geçmiş olsun bu arada sende dikkat et.
    mutlu olacağın günlere:)

    YanıtlaSil
  8. Aslı'm seni çok iyi anlıyorum çünkü üç aşağı,beş yukarı aynı durumdayım, kolunun hafiflemesine sevindim,kardeşin de umarım çabucak iyileşir:)kedilere tahmin edeceğin gibi BİTTİM:)))OYYYY var ya benim sarman üç gündür yok:(((kesin başına bir hal geldi:((ah Aslı'm biliyorsun ta ocaktan beri, iki ay, kar,kış baktım demek bu kadarmış ömrü:((iyi ki ölüsünü görmedim ama çünkü öyle olursa çok kahroluyorum:((keşke o karlarda onu hiç alıştırmasa mıydım diyorum ama yapamadım...sokakta bir kedinin başına gelecek şeyler bellidir..işte normalde 15 18 20 yıl yaşayabilecekken, 3-4 ay, kimisi 3-4 yıl zor yaşıyor sokakta:((ülkenin hali insanda dondurma yiyecek hal bırakmıyor değil mi? Ama afiyet olsun yine de..moralimizi yüksek tutalım Aslı'm elbet bu günler de geçer...

    YanıtlaSil
  9. Canım Aslım, kolun geçecek inşallah yakında. Ne güzel illa bişey tanıtman şartmı içimden bu resimleri paylaşmak geçti de gününü anlat bazen. Kedileri çek, dondurmaları ye. Haa bu arda bende Maraştan gelmiş dondurma ikram ettiler onu yedim bu gün şifa niyetine. Sanada banada afiyet olsun demi tatlım. Görüşürüz. Sıma canını. Sen çok değerlisin.

    YanıtlaSil
  10. Çok tatlısın...Kedilere bayıldım..:):)

    YanıtlaSil
  11. son cümleler ne kadar dogru aslıcım:)
    bana dondurma yasak oldu ama külahta yemeyi bende çok özledim ya:))
    ablan istirat edicek işe gitmiycek diyordum başlamış bile aman evde sıkılırdı zaten:))
    kediler çok tatlı canım ben melisa ve bora gibi:D:D

    YanıtlaSil
  12. tepe home deme bana çok pahalı buldum kendilerini :D:D

    YanıtlaSil
  13. Geçmiş olsun öncelikle külahta dondurma geçenlerde bende öyle istedim çocuklaşmak lazım birazda kuğumu leylekmi ama çok güzeller
    kedicikler sanırım güneşleniyor hayat bazen zorluyor bizi dibe vururuz iç halimiz devamlı değişir fazla takmasakta kafamıza her şeyi takıyoruz mutlu mutsuz yaşamaya değer tüm mutlulukların senin olması dileğiyle sevgiler canım

    YanıtlaSil
  14. Benim parmağımda lif kopması olmuştu bende onun sıkıntısıyla dünyadan elimi eteğimi çekecektim nerdeyse :) oluyo bazen öyle tez vakitte geçsin inşallah ikinizede en kısa zamanda şifa diliyorum canım.
    Bide kedilere bayıldım ne güzel birbirlerine gömülmüşler uvv :)

    YanıtlaSil
  15. Dondurma sezonunu bugün itibariyle ben de açtım . Size de afiyet olsun canım .
    Kardeşine ve sana bir an önce acil şifalar diliyorum Aslıcım , mutlu akşamlar .

    YanıtlaSil
  16. Külahta dondurmaya bayılırım ben :)
    Bir aile içinde bile öyle büyük anlaşmazlıklar çıkıyor ki... Nasıl tüm insanlar anlaşabilelim ki...

    YanıtlaSil
  17. valla ne dondurma ne ınsanlıkla ılgılı yorum yapcam.ben o pembe sepete bayıldım :) cabuk ıyılesmen dılegıyle sevgıler tatlımmm.

    YanıtlaSil
  18. ay ben o pisileri yiriiiiim çok tatlılar... ayrıca tepe home flamingoları da çok şeker... klasik dip zamanları di mi bana da olur biraz dipte kal be boşver sonrasında o seni yüzeye çıkarır :D

    YanıtlaSil
  19. umarım hemen iyileşirsin canım ve de donduymaaaa :)

    YanıtlaSil
  20. ay aslımm havalar öyle güzel kii tadını çıkarmaya bak hakkaten, Allah daha büyük dertler vermesin de tek ufak tefek her şey hallolur neticede, bi de şu sağlığın toparlansa insallah! :)
    Kardeşinin toparlanmasına sevindim, onu çok iyi anlıyorum zira ben de hastayken iş beni bekler diyip evde yerime sığamıyorum =)
    boşver biraz da umarsızca geçsin günlerin, illa bi şeyler yapmak zorunda hissetme kendini...
    dondurma da beni benden aldı pifff, afiyet bal olsun çok severim külahta dondurma =p

    YanıtlaSil
  21. Gülşah çok teşekkürler. Malesef hep öyle olur zaten, biri bitmeden diğeri gelir. Ülkem konusunda çok dertliyim, hiç sorma. Her gün biraz daha iyiye gidiyoruz, ilgin çok mutlu etti beni..

    Gökçe inan güzel bir şeyler duymaya, çok ihtiyacım var. Sanki her şey kötüye gidiyormuş gibi geliyor. Mutlaka denicem supangleli dondurmayı, merak ediyorum. Tep Home benide resmen deli ediyor :)

    Aylin kesinlikle katılıyorum. Elbette her günü dolu dolu yaşamak mümkün değil ama yeterince yoğun, daha fazlası gerer beni biliyorum :) Çok teşekkür ederim, kardeşim adınada..

    Müjdem biliyorum bende seni anlıyorum. Ya çok üzüldüm insanlara alışan kediler sokakta kendilerini koruyamıyorlar malesef. Bizim bahçemizdeki kedide kayboldu ablam günlerdir onun derdine düştü. 10 gündür yok valla :( malesef her şey öyle zorki anlatamam. İnşallah geçicek diye ümit ediyoruz.

    Vuslatım inşallah geçicek. Elbette şart değil sadece böyle olduğumda kendimi ot gibi hissediyorum. Birde alıştığım için bir şeyler yapmaya şaşırıyorum bu hallerime. Afiyetler olsun ikimizede o zaman :) teşekkür ederim, duygulandırdın beni..

    Prensesim :)) şekerler :)

    Mavikuşumm bencede. Aman yasaksa sakın yemiyosun tamam mı? ya canım işleri çok yoğun mecburen gidiyor napsın. Ben onları yerim :) hemde nasıl pahalı :)

    Sayan teşekkür ederim. Bazen çocuklaşmak, sokaklarda dondurma yemek, ip atlamak istiyorum :) sanırdımki ben kafama takmıyorum malesef öyle değilmiş. Kesinlikle katılıyorum hayat her şeye rağmen güzel. Hepimizin olsun bütün güzellikler.

    Şehirler arası aşkım çok teşekkürler. Ya çok geçmiş olsun sanada :( kötü gerçekten. O kediler öyle tatlılardıki anlatamam :)

    Zeynebim Ah afiyet olsun :) çok teşekkürler. Amin canım, sevgiler..

    Gecemm bende bende :) sorma gecem ama en azından ortak paydalarda buluşabiliriz. Sonuçta insanız ve aklımız var dimi?

    Dolunayımm çok güzel dimi :) çok saol canım benim..

    Hamidem hemde nasıl şekerlerdi :) dibe vurmak çok zorluyor beni, hiç çıkamıcakmışım gibi geliyor. Belkide debelenmemek lazım, geçmesini beklemeli..

    Miamm çok sağol ah o dondurma :)

    Kurbaam inanılmaz güzel gidiyor havalar. Eğer iyiysen kötü hava bile etkilemiyorda, kötüysen hiç farketmiyor. İyileşicem inşallah, kardeşimde aynen senin gibi işte :) aynen canım hiç bişey yapmak istemiyorum ve yapmıcam. külahta dondurmanın tadını unutucaktım nerdeyse :)

    YanıtlaSil
  22. zaman zaman yaşadığımız o dibe vurmalar sayesinde yeniden kalkabiliyor, yeniden kalkma gücünü bulabiliyoruz kendimizde... geçici bir şey olduğuna eminim...külahta dondurma keyfini ben de özlemişim sayende duygularım depreşti ilk fırsatta alacağım, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  23. Küllerinden doğmak diye bir terim vardır kısa zamanda sana uğraması dileğiyle...Bu arada bir tavsiye dondurma için Moda'daki Ali Usta'nın bademli dondurması süperdir =)

    YanıtlaSil
  24. Oyyyyyy ben o pisileri yerim yalarım yutarımmmmm :))))))
    Maşallah ne kadar tatlılar ya :)))

    YanıtlaSil
  25. Külahta dondurma ne güzeldir afiyet olsun. Zaman zaman böyle durağan geçiyor günler sonra bir bakarsın kafanı kaşıyacak vaktin yok, sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  26. çünkü insanoğlunun canını her daim rahat sıkar.işte bu yüzden bi türlü anlaşamıyoruz töbe töbe...külahta dondurma benim için de özeldir.çubuk dondurmalar çıktı çıkalı mertlik bozuldu ;)

    YanıtlaSil
  27. asık suratlı hallerin bugünlerde fazla mı bana mı öyle geliyo,yada kendimden birşeyler mi arıyorum bilemedim,iyi ol canım,güçlü olmak elinde olan insanlar hep güçlü olmalı,,

    YanıtlaSil
  28. sen iki güneş görür görmez dalmışsın dondurmaya maşallah hasta olma sakın külahta keyif yapıcam derkene :) ya şimdi işverenlere saydırayım dicem olmıcak hepsimi aynı arkadaş o ayakla işemi gidilir sen versene şu adresi ben bi dağıtıyım orayı yaa bak şimdi çok sinirlendim hııırrrrr
    ya bazen herşey üst üste geliyor işte sabır ve tevekkül en güzeli :) pempe kuşmu olur kız hahaha öpüldün :):):)

    YanıtlaSil
  29. Aslıcım, külahta dondurmanın yeri hep ayrı değil mi:) flamingolara ben de bayıldım.. keçeyle yaparım belki:)

    YanıtlaSil
  30. Dondurmanın 1 topunu alabilir miyimm:)
    Kedicikler ne tatlılar, hepiciği aynı desenden.

    YanıtlaSil
  31. Supercellma çok haklısın bazen o dibe vurmak fazla sarssada yeniden kalkıyoruz işte. Geçiyor tabi sonra yeniden oluyor. Hayat gibi. Bende çok özlemiştim külahta dondurmayı :)

    Mutfakta bir mimar Anka Kuşu gibiyiz, zamanı geldiğinde doğucaz elbet. Tavsiyeni dinlicem Moda'ya gittiğim ilk gün dondurmacıya gidilecek çok teşekkürler :)

    Düş Kızım çok, çok tatlılar hemde :)

    Uzunincebiryol unutmuşum o tadı, iyi oldu :) evet oluyor bazen, sevgiler benden de..

    Sihirlim bazen rahat, bazen rahatsız insanlar sıkıyor :) kesinlikle o dondurmalar yüzünden eski tatları unuttuk :)

    Huzurum doğru anlamışsın, burdaki gülücükler sıkıntı olmadığını göstermiyor. Beni anlıyosun, biliyosun. Güçlü insanlarında kırılgan anları oluyor canım ya :(

    Çiçomm ya hiç sorma, ondan sonrada hastalıklar işte :) biz fazlasıyla saydırdık kendini yorma sen, hatta bugün bile :) sabırlı olabilsem sorun kalmıcakta. Oluyo valla Pembe Flamingo var işte :)

    Ecerim kesinlikle. Bak aklıma gelmişti biliyomusun, yaparsan öyle güzel olurki :)

    YanıtlaSil
  32. Kitana ne demek, elbette :) anne ve yavru kediler, çok tatlılar dimi :)

    YanıtlaSil
  33. Aslım ne kadar doğru. Toplum olarak birlikte yaşayabilsek keşke. Herşey ayrılıklar ve farklılıklar üzerine kurulmasa şu hayatta. Bizden farklı diye kin duymasak mesela. Aşşağılamasak. Sadece sussak... Çok mu zor acaba?? Neyse öpüyorum seni güzel yanaklarından :)

    YanıtlaSil
  34. Kolunun iyiye gitmesi sevindirici,dikkat et dinlen tamamen atlatınca yaparsın yapacaklarını ama iyi bilirim insan kafasına koyup yapamayınca da huzursuz oluyor..Sabırlı ol Aslıcım,bugünlerde geçer..Kuşun pembe oluşu çok şeker:)Dondurmanın külahta olmasını bende çok severim:))Sezonu geçen hafta sonu daha yeni açtık:))Kediler çok tatlı iyi poz:))ama sadece uzaktan severim hayvanları:(Ünlü düşünürün sözleri dediğin gibi çok doğru ama ne yazık ki her kes aynı bilinçte değil..Sevgilerimle:))

    YanıtlaSil
  35. Merhaba Aslı çok geçmiş olsun.Bahar herkeste aynı duyguları yaşatıyor galiba.Umarım daha iyisindir.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  36. Ahumm bende anlamıyorum bunu. Halbuki hayatı kolaylaştırmak bizim ellerimizdeyken zorlaştırmak niye? bende öpüyorum çok..

    Birincim beni bu kadar kısıtlayacağını inan tahmin etmezdim ve bu kadar acı vereceğini. Beni anlarsın, bir şeyler yapmak istiyosun ve yapamıyosun, çok can sıkıcı bu. Elbette geçicek Allahın izniyle. Ah keşke kavgalar, ayrılıklar olmasa dimi canım benim. Sevgiler bende de..

    Mehtap Çok teşekkür ederim, mutlu ettiniz beni. Daha iyiyim, sevgiler benden de..

    YanıtlaSil
  37. Aslı, bazen elimizde olmadan sıfır şekilde geçirebiliyoruz günümüzü, biz hiç bir şey yok sıfır diyoruz ama aslında sıfır değilde daha çoktur o günün bize görmediğimiz şekilde kazandırdıkları..
    Sende sıfır olduğunu düşünüyorsun ama belki de bu üst üste gelen aksilikleri atlatman için beynin dinlenme görevi yapıyordur.
    Vardır bir hikmeti de ve hiç bir şey yok diyerek kendini üzme.

    Ne güzel bir gün geçirmişsin yine.
    Bak basitce bir külahta dondurma bile nasıl başka görünebiliyor, "aman dondurma işte" diyerek geçmiyor onun sana bir şeyler hissettirmesine izin veriyorsun.
    Böyle küçük noktaları yakalamana hep hayran kaldım ben.

    Geçiyor günler..bu geçen günler tüm yaşadığınız sıkıntılarıda beraberinde alıp götürsün..

    YanıtlaSil
  38. uzun zamandir ugramamistim aslicim , kollar ayaklar ! neler oluyor ya !??? geçmis olsun kardesine ve sana :(( en kisa zamanda iyilesirsin insallah ! Allah yardimciniz olsun,opuyorum ikinizide :) bu arda ,boyle mutsuz olaylarin içerisinde kayif alabilicek kadar positif olmana sevindim canim ( bir dondurma yerken, mutlulunu farkedicek kadar)
    ;)sevgiler !

    YanıtlaSil
  39. Aslı'cım, zaman zaman insan hiçbirşey yapamıyor yapmak istemiyor, O dönemde akışına bırakacaksın uyuyacaksın boş boş oturacaksın. Canın birşey yapmak istemezken sen hala yarım kalan kitabımı, el işimi bitireyim diyosan o zaman var ya o işten nefret ediyorsun. Mesela ben bir ara kendimi zorlayarak kitap okudum sonra bir süre kitap alamadım elime. Boşlukta, sıfır olmakta güzeldir Aslı'm dinle kafanı. Ne güzel dostların arkadaşların var, bu hayattaki en güzel şeylerden biri.

    YanıtlaSil
  40. Zeynebim o sıfırın içi çok dolu aslında haklısın. Bazen hiç bir şeyi görmeden geçebiliyorum, sonra düşününce öyle olmadığını anlıyorum. Sanırım bu küçük ayrıntıların farkında olmakla ilgili ve sende bunu farkedecek kadar duyarlısın, biliyorsun. Belkide bunun için bu kadar yakınlaştık biz.

    Eda çok teşekkür ederiz. Ben daha iyiyim, kardeşimin alçısıda önümüzdeki hafta açılıcak sanırım. Hayat böyle işte dimi? :) her şey var içinde. Sevgiler..

    Sevdam o kadar haklısınki, kesinlikle öyle. Senin bu bakış açını seviyorum. Çok sağol canım benim..

    YanıtlaSil
  41. aslı...
    bazan üstüste geliyor her şey...
    hep böyle gitmez herşey merak etme..
    pembe sepet ne güzelmiş...ve dondurma
    külahta...
    yaz geliyor.......
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  42. Cepaynam çok haklısın, düzeliyor her şey zaman içinde. Yaz hemde bütün hızıyla geliyor, sevgiler benden de :)

    YanıtlaSil
  43. Aslıcım, tepe home daki güzelliklerden hala istiyorsan %50 indirim olduğu haberini vermek isterim:)

    YanıtlaSil
  44. sen de o düşünür kadar duyarlı ve sevgi dolusun. umarım ikiniz de iyileşmişsinizdir. günlerin yoğun geçiyor sanırım. hep huzurlu ol. çok hak ediyorsun.
    :)

    YanıtlaSil
  45. Kitana bende harikasın diyorum, ilk fırsatta bakıcam, inşalla kaçırmam :) çok teşekkür ederim.

    Deep bilmem öylemiyim. İyileşiyoruz daha iyiyiz. Hak ediyorsam neden değilim hala? :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...