Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

31 Ağustos 2011 Çarşamba

Karabasan ( Uyku Felci )

İlk kez sanırım 8-9 yaşlarındaydım bu olayı yaşadığımda. Ablamla aynı yatağı paylaşıyorduk. Birden uyandım ve zaten çok aydınlık olmayan odada, gece kadar karanlık bir şeyin üzerime doğru geldiğini gördüm. Gözlerimi kapadığımı ve avaz avaz bağırdığımı hatırlıyorum. Ama  sesim çıkmıyorduki, ne sesi hareket dahi edemiyordum. Dipsiz kuyulara çekmişti beni.

Yıllar içinde sayısız defa yaşadım bu durumu. Ailem doktorlara götürdü, olmadı hocaya falan götürmeye kalktılar :) Yinede güçlüymüşümki zaman içinde başetmeyi öğrendim. Hep uykudayken veya dalmak üzereyken gelirdi. Ne olduğunu bilmezdim, karabasan, kabus derlerdi ama öğrendim. Uyku Felci...

Yıllar önce, çok sevdiğim ve benim bu durumumu bilen biriyle bir site kurmuştuk. Parapsikoloji adıyla. İlk kez orda yazıya dökmüştüm yaşadıklarımı ve inanamamıştım, benim gibi olan, hatta  çok daha beterini yaşayan insanlar olduğunu gördüğümde. Herkes kendince bir çözüm bulmaya çalışıyordu ama yalnız olmadığınızı bilince daha güçlü hissediyorsunuz kendinizi :)

                                     Tamda böyle bir şeydir işte. Biri-bir şey, gelir göğsünüze oturur....

Neden anlattım bu olayı? Şundan dolayı,. dün gece yalnızdım biliyorsunuz. Uykuya dalmak veya uyanmak üzereyken hatırlamıyorum, yeniden oldu ki çok uzun zamandır yaşamıyordum. Tabi sabaha kadar uyuyamadım :) korkmadımmı? çok korktum. Nedenide uzun zamandır olmadığı için unutmuşum :) yeniden yaşamak iyi olmadı. İstatistikler bu olayı çoğu insanın, hayatlarında en az bir kez yaşadığını gösteriyor, diye okumuştum. Ben yaşadıklarımın çok azını hatta hiç bir şeyi diyebilirim, anlattım burda.

Çocukluk döneminde 4-12 yaş arsında yaşandığını ve sonra azalarak bittiğini yazıyor bütün kaynaklar. Doktorlarda öyle söylüyor ama bazı vakalarda ölene kadarda sürdüğü görülüyor.

İlginç ve korkutucu bir deneyimdir. Uyandığımda ya hiç bir şey hatırlamazdım yada tüm açıklığıyla aklımda olurdu. Tamamen bittiğinde, artık olmadığında çok rahatladığımı, hatırlıyorum...

Belki bu anlattıklarım birilerini korkutabilir. çünkü zaman içinde bazı insanların, bu konuyu hiç konuşmadıklarını hatta konuşulduğunda odadan çıktıklarını gördüm..Yıllar önce sitede ilk yazdığımda da çekinmiştim açıkçası ama yazdıktan sonra bunu binlerce insanın yaşadığınıda görünce, iyiki yazmışım diyorum. Yinede dün gece yeniden yaşamasaydım yazmazdım sanırım..inanın unutmuştum..

Bayram bayram olmadı belki ama :) hayat sadece ( dünkü yazımın aksine )  bayram olmuyor işte..Ama nefes almak bile öyle güzelki :)






54 yorum:

  1. çok ilginç okuduklarım..ben hayatımda vöyle bişey hiç yaşamadım.ama yaşasam çok büyük bir korkuya kapılırdım sanırım..3harfliler muhabbetine de inanırım.üstünde pek durmasamda korkarımda..direkt ona yorardım we korkardım..ay allah korusun yahu :D

    YanıtlaSil
  2. bu olayı biliyorum, halk dilinde karabasan diye bahsedilir ama bilimsel bir açıklaması olduğuna inanıyorum. Allah yardımcın olsun cnm acil şifalar versin

    YanıtlaSil
  3. bana iki defa olmuştu... ama kısa sürmüştü.. korkmamıştım.. seslenmek istiyorum bağırıyorum sesim çıkmıyo, kıpırdayamıyorum.... gözüm açık olan biteni görüyorum, of yani! umarım bi daha yaşamayız!

    YanıtlaSil
  4. Biliyorm bu durumu benimde başıma geldi çok kez.. uzun zamandır olmuyo ama :)

    YanıtlaSil
  5. Bu bir rüya biliyorum,birazdan uyanacağım diye diye ayet-el kürsiler,ihlaslar,fatihalar okuyarak uyanmaya çalıştığım öyle çok geceler olurdu ki...
    Ben depremden sonra artık pek yaşamıyorum.Ama başedilebileceğini uykumun içinde biraz sonra uyanacağım diyerek kendime telkinde bulunduğumu ve uyanmayı başardığımı biliyorum.
    Bu da bir cilve hayattan.
    Bir şey tetikledi geçti gitti,bir daha gelmeyecek. Takma kafana.

    YanıtlaSil
  6. Kötü anlar, dikkat et bence kendine. Ben çok tırsarım bu tür sözlerden :/

    http://kacikturuncu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Severim deliyi, yok korkma canım. Ürkütücü geldigini biliyorum ve pek çok insan gerçekten konuşmak istemez bu konuları onuda anlarım :) ama ben korkuların üzerine gitmekte fayda görüyorum. Yinede allah kimseye yaşatmasın diyorum.

    YanıtlaSil
  8. Yekta, çok saol canım benim. Geçti ama uzun yıllardır yaşamıyorum. O gece kısa bi şey yaşandı bitti, mesela dün gece çok rahat uyudum :)

    YanıtlaSil
  9. Dream, aynen öyle, insan bilmedigi şeyden korkuyor, yaşadıkça korkmamayı ögreniyosun. Amin canım inşallah yaşamayız..

    YanıtlaSil
  10. Erdii :) aman olmasın aman..

    tmm bakıyorum hemen :)

    YanıtlaSil
  11. Nalan Hocam, evet. Bende bildigim bütün duaları okurdum. Öyle iyi anlıyorumki sizi..

    Öyle hocam, bunun olmasının nedenleri var biliyosunuz, dediginiz gibi tetikledi bişey ve oldu. Çok kısaydı ama geldi geçti..

    Yok takmıyorum inanın. Çok iyiyim :) çok tskler..

    YanıtlaSil
  12. :)) Güney Kore :) biliyorum çok insan tırsıyo..tmm dikkat ediyorum :) çok tskler..

    YanıtlaSil
  13. Bunun çok kötü bir şey olduğunu biliyorum, ama bu kadar uzun sürmez diye de biliyordum yanılmışım demekki bu bilgimde :(
    Bildiğim bütün Duaları okurdum diyorsun ya, o Duaları bu olayı yaşadıktan sonra değilde her gece uykuya yatmadan okuman gerekir. Bunu yapıyor musun bilmiyorum ama yaparsan kesin çözüme ulaşacağını biliyorum..
    Birde bir yöntemi daha var ama oda inanç meselesi ile çakışıyor uygular mısın bilemiyorum onu da..
    Ama bu olaylara çok şahit oldum acısına en az kendim yaşamış gibi ortak oldum..
    Seninde böyle bir problemin olmasına çok üzüldüm :(:(

    YanıtlaSil
  14. Zeynebim, Yazdıklarında öyle içten oldugunu biliyorumki. Dedimya uzun yıllardır olmuyordu diye, Kısa bir şey bu yaşadıgım Allahtan..

    Küçükken annem bir sürü dua ögretmişti ve her gece mutlaka dua ederim. Olay sırasında dua etmek ne kadar zor biliyormusun? veya her hangi bir şey yapmak. Dilin dolaşıyo ve dipsiz bir karanlıga çekiliyosun, Buna ragmen tüm gücümle okurdum. Ki dedigim gibi, yaşadıklarımı burada anlatamam ben, iyi olmaz :)

    Allaha çok şükür geçti..ama diger yöntemi merak ettim. Bir ara mesaj atarsan sevinirim..

    Ve çok ama çok tsk ederim ilgin için canım benim..

    YanıtlaSil
  15. Mail yolladım sana Aslı bakarsın bir ara :)

    YanıtlaSil
  16. ay bu çok fena bişey, bazı dönemlerde bana da olur. yıllar önce bi dönem hep ama hep oluyordu da sabah gün aydınlanana kadar uyuyamıyordum, korkudan. sonra dedimki bunun bilimsel bir açıklaması olmalı mutlaka.

    Carl Sagan' ın bi kitabında buldum cevabı.adını hatırlamıyorum, tübitak yayınlarından. sıkıntı duyduğumuz dönemlerde olurmuş, neyse anlatmayayım, korktum gene...

    YanıtlaSil
  17. hiç yaşamadım ve Allah korusun hiç yaşamak istemem.Böyle şeylerin konuşulduğu ortamlarda bile bulunmak beni ürkütürken yaşamak fena bir deneyim olurdu sanırım.
    Umarım yeniden unutur ve ömrün boyunca bir daha hatırlamak zorunda kalmazsın Aslı'cım :)

    YanıtlaSil
  18. bende çoçukluğumdan beri yaşarım bu olayı..

    YanıtlaSil
  19. Zaman zaman oluyor bana da hatta acayip yüksek bir cızırtı duyuyorum o sırada kısa sürüyor ama kötü bir his bırakıyor gerçekten..

    YanıtlaSil
  20. Gecmis olsun Asli.

    YanıtlaSil
  21. yaşamadım hiç ama bak üzüldüm.
    karakoncolos diyolar galiba sanki.
    emin değilim ama.
    vardır bi çözümü.
    bak bunun bildiğim bir çözümü var.
    ben de ilgiliyim biraz parapsikoloji şeysileriyle :) eft var. eft'ciler hem tıp doktoru hem de alternatif tıpçı. ve çok iyi uzmanlar var. istanbulda mükemmel bikaç kişi var. araştır bulursun. git bi konuş bence.

    YanıtlaSil
  22. Aslı' cım yoga yapmayı düşündün mü hiç?

    YanıtlaSil
  23. Çok değişik ve rahatsız edici bir durummuş...Ben sadece düşecek gibi olurum bazen de bağırmak ister,bağıramazsın ama bu çok daha zor bir durum.Bir psikolog yardımcı olabilir mi acaba çünkü bilinçaltı ile bağlantılıdır muhtemelen...
    Geçmişler olsun Aslıcım,tekrar olmasın , dilerim:)

    YanıtlaSil
  24. Zeynebim, tmm dır çok tskler canım. Birazdan başlıcam :)

    Çakıltaşı, yaşamımızın bir döneminde nerdeyse pek çogumuzun başına gelmiş. Bende yüzlercesini okudum, araştırdım. Lütfen korkma, geçti gitti :)

    YanıtlaSil
  25. Aysun, Allah hiçte yaşatmasın. Merak etme başa çıkılmayacak bir şey degil.

    Çok tskler canım. Dedigim gibi kısa süreliydi..

    YanıtlaSil
  26. Halime, öyle iyi anlıyorumki canım..

    Hera, bende yogun yaşadıgım dönemlerde hissediyordum olacagını. Geçen gecekini hiç anlayamadım, birden oldu..evet o his kötü oluyor.

    YanıtlaSil
  27. Adsız, çok tsk ederim..sen biliyorsun..

    YanıtlaSil
  28. Deep, gittim psikologa ama psikoloji pek kabul etmez bu sanrıları. Parapsikoloji o yüzden ortaya çıkmıştır. Ben yıllardır yaşamıyordum bu olayı zaten. Devamı gelmez diye düşünüyorum. Son zamanlarda yaşadıklarım etkilemiş olabilir. Çok tsk ediyorum ilgine :)

    YanıtlaSil
  29. Rengim, yaşadıgım dönemde çok şey yaptım ama yoga? hayır. İlgisi olabilirmi? bir araştırayım ben. Çok tskler..

    YanıtlaSil
  30. Baykuş Gözüyle, bilinmeyen her şey rahatsız edici, korkutucudur ya, yaşayınca, gerçekten baş etmeyi ögreniyorsunuz :)

    Çok tsk ediyorum ilginize :)

    YanıtlaSil
  31. tamam. tekrarlarsa psikolog değil eft uzmanı unutma. ama tıp doktoru olsun.

    YanıtlaSil
  32. Yoganın hayatımızın her boyutunda etkileri çok derin. Bizzat yaşadım. İstersen detaylarını konuşuruz sonra ama http://www.yogaakademi.com/prod/yoga_nedir.php adresinden bir başlangıç yapabilirsin.
    Bir çoğunun düşündüğü gibi bir inanç, iman din sistemi değil, bir rehabilitasyon ve arınma sistemi yoga bütünüyle.

    YanıtlaSil
  33. aslı ben de bir iki sene evvel tıka basa yediğim bir sahur sonrası karabasanla tanıştım :) inanılmaz kötü bir duygu olduğunu söyleyebilirim. yemeğin hazmedilme sürecini yatakta geçirirken insan öylesine mayışıyor ki adeta ölü gibi gömülüyor yastıpa hele ki sırt üstü yatmışsa üzerine basan karaltının altından kalkması mümkün olmuyor. deniyor istiyor kendini parçalıyor nafile. gözlerimi zorla açıp kurtulduğumu nefes nefese kaldığımı ve kulaklarımda bir uğultu kaldığını bir şeyin odayı terk ettiğini hatırlıyorum. uvvv ürperticiydi :) umarım bir daha olmaz

    YanıtlaSil
  34. Neyi biliyorum ben Asli?

    YanıtlaSil
  35. Aslı'cım, geçmiş olsun, çok zor bir durumda kalmışsın, bir de evde yalnız olmak ta kötü olmuş. Bir daha başına gelmez inşallah :(

    YanıtlaSil
  36. Rengim, tmm tskler bu gece okurum mutlaka. Çok tsk ederim..

    eeyore, kötü bir deneyim olmuş, üzüldüm :( umarım bir daha asla olmasın..

    Adsız, pardon, yanlışlık..

    YanıtlaSil
  37. Sevda, çok tsk ederim. Bir şey tetikledi demekki.. Şimdi çok iyiyim canım saol..

    YanıtlaSil
  38. aslıcım geçmiş olsun cnm bende çok yaşadım babamı kaybettikten sonra ara ara da olur ve ertesi gün üzerimde hep bi tedirginlik bırakır.. umarım tekrarlamaz cnm çok öpt seni

    YanıtlaSil
  39. Mavii, canım benim çok tsk ediyorum. Anlıyorum inan, zaman zaman pek çok insana oluyor işte. Sanada çok geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
  40. Ne yanlisligi?

    YanıtlaSil
  41. oyle ruya goren bir arkadaismin oglu vardi
    oyle cocuklar cok agladiklarinda onlari uykudan uyandirmayip oksamak gerekirmis
    tek bildigim bu

    ama cok gecmis olsun aslicim

    YanıtlaSil
  42. Bende onu bilmiyordum valla. Ama inan uyandırılmak daha iyi bence, yani çocukken çok hatırlamıyorum ama yetişkinken uyandırılmak iyi olurdu.

    Çok tskler canım, saol..

    YanıtlaSil
  43. Çok oluyo bana. Ama alıştım. Korkmuyorum hiç.

    YanıtlaSil
  44. Fd, hoşgeldiniz :)

    Çok iyi anlıyorum, korkmamanızıda. Çevremde bu olayı yaşayan başkalarıda var. Çogu alışıyo ama bu alışılacak bir şey..bide bana uzun yıllardır olmadıgı için korktum sanırım..

    YanıtlaSil
  45. Hoş buldum . Korkmanda anormal birşey yok. Normal olan sensin. Ben artık o var olduğu söylenen şeyle konuşur duruma geldim ki asıl bu anormal. Bir de al karısı denilen şey var. Daha önce blogmda bahsetmiştim.

    YanıtlaSil
  46. Fd, aslında sizde de bir anormallik yokki, bir süre sonra ( bir tanıdıgımdan biliyorum ) ne konuşması, her yerde onları görüyorsun..

    Ben Allahtan o evreye geçmedim. Al karısı duymuştum, blogunuza baktım ama bulamadım o konuyu..

    YanıtlaSil
  47. naysting.blogspot.com/2010/04/legend-of-al-kars.html

    YanıtlaSil
  48. Nihayet buldum ve okudum çok tskler, aynen öyle..

    YanıtlaSil
  49. Canım benim çok geçmiş olsun. Ben de önceden hiç inanmazdım. Ama birgün feci bir şekilde geldi başıma. Dua falan ettim ama baktım gitmiyo küfrü bastım en sonunda:)) Gitti valla:)) Arada ir olur ama çok takmıyorum artık. Çok stresli zamanlarda tekrarladığını biliyorum ama, dikkat et kendine:)

    YanıtlaSil
  50. Baharım çok saol canım. Seninde yaşamana üzüldüm inan :( Geçiyo bir şekilde..Yinede Allah kimseye yaşatmasın diyelimde..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...