Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

1 Şubat 2012 Çarşamba

Kar'lı Günler

Kar hiç durmadan yağıyor, şikayetçi değilim seviyorum ama yapılacak o kadar az şey bırakıyorki. Üşüyorum, hatta ruhum bile üşüyor, hiç ısınamıyorum. Hani bazen hiç bir şey yapmak istemezde sadece izlersiniz ya, o dönemdeyim. Okuyor ve izliyorum. Jack London Kitaplarını çok severim, onları okudum bitti ve sevdigim bir arkadaşa gönderdim. Martin Eden yazar olmak isteyen bir gemi işçisinin yaşadıkları, hayatla mücadelisini anlatır.Demiryolu Serserileri ise, kaçak tren yolculukları ile oradan oraya giden, hırsızlık, dilencilik yapan serserilerin hayatına dair.


Diğer kitabım Funda  Kalaycıoğlu'nun Nüveyre, Yüzyılın Masalı adlı gerçek bir yaşam öyküsünden yola çıkarak yazdığı kitabı. Okumanızı çok isterim.


Ve izlediğim filmler, Amazing Grace ( özgürlüğün Şarkısı ) yine gerçek bir yaşam hikayesinden yola çıkılarak yapılmış, köleligin kaldırılması için yıllarca mücadele vermiş, William Wilberforce'nin yaşam öyküsü..


Çok sevdiğim yeniden izlediğim Ratatouılle, nasıl keyifli nasıl izlenesi bir film :)  Eminim bir çoğunuz izlediniz ama inanın yeniden izlenir..


Charles Bukowski'nin bu sözlerini çok severim, onunla biter bugünüm..

Yolun bitimine kadar gelmeleri şart değil. Herkesin gidebileceği bir yolu vardır. Sen yeterki kendin kalabilmeyi becer. Çünkü kendinden başka kimseye mecbur değilsin, zorlama kendini, bırak yanındaki seni mutlu ettiği sürece seninle gelsin. Sen istemiyorsan, hiç bir şey için ödün vermemelisin. Çünkü uğruna fedakarlık yaptığın kişi, yarın seni unutabilir. Ve unutma; aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilir..


Biraz önce haberlerde izledim, yarın daha soğuk ve daha fazla karlı olucakmış. O zaman içimiz sıcacık olsun diyelim ve işlerine gidip gelirken zorluklar yaşayan, herkese dua edelim..

82 yorum:

  1. Martin Eden'i unutamam, çok uzun yıllar önce okumuştum ve etkisinden kurtulamadım, sonu çok üzmüştü beni:((o kitaptan sonra Jack london hayranı olup çıkmıştım zaten:)Bukowski'nin sözleri çok doğru %100 katılıyorum..

    YanıtlaSil
  2. aslım bende üşüyorum ama o güzel sesin kulagımda çınlayınca ısınıyorum:))) kalp kalp kalp::))

    YanıtlaSil
  3. benimde canım hic birşey yapmak istemiyor,havadandır,dedigin gibi ruhum bile karardı,burası eksi 30 larda :((((canım dua konusunda haklısın herhalimize şükür hamd edelim sevgilerimle öptüm canım:))))))

    YanıtlaSil
  4. Okuduğun kitaplar da izlediğin filmler de benim sevdiklerimden :) Soğuğa rağmen mutlu olalım :)))

    YanıtlaSil
  5. Aslım okumak çok güzel gerçkten bu aralar bn hç okumuyorum ama=( Film çok keyfli gercekten :) Güzl ve keyifligünler dlrm sana...

    YanıtlaSil
  6. Bu aralar kitap okuma zamanlarım azaldı, sömestrde benim gençler evde,zaman bir hızlı akıyor sanki.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Müjde nasılda iz bırakan bir kitap dimi? Kitaptaki kız varya? o Jack London'un gerçekte de ilk aşkıymış. Bukowski sözleri, kitapları harikadır..

    Mavikuşum :) sesimiz iyi geldi bugün birbirimize dimi :) benden de kocaman bir kalp sana :)

    Selinkam sizin orayı düşünemiyorum, ben hiç şikayet etmim :) gerçekten çok sogukmuş. Bende sıcacık sevgilerimi gönderiyorum o zaman :)

    Berlin ah bak sevindim buna :) yok yok mutluyum-mutluyuz-mutlu olalım hepimiz..

    İlaydam insanın hiç bişey yapmak istemedigi zamanlar oluyor. Olsun, okursun ne zaman istersen. Mutlu günler canım :)

    Mehtap haliyle tatil ve yogunsun, olsun okullar açılıcak nasılsa. Haklısın onu bende anlayamıyrum, o kadar hızlı akıyorki..

    YanıtlaSil
  8. Ratatouılle çok sevdiğim bir türlü bıkamadığım bir film:)Şu kış günlerinde tekrar izlemeli:)teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. aslıcım,kitap önerilerin için teşekkürler:)
    bu arada şu an tv de haberler var ve yarın daha çok kar yağışı olacakmış,kötü bir haber...
    ve o bukowski amcama da selamlar sevgiler,sana da kocaman öpücükler:)))

    YanıtlaSil
  10. Yok artık ya :) nefis nefis :) çok eglenceli bir film, rica ederim :)

    Prensesim iyi filmler, iyi kitaplar :) ya bende birazdan çıkıyorum, yarın eve sag salim gelirim inşallah :) Bukowski amcaya iletirim :) benden de sımsıcak sevgiler :)

    YanıtlaSil
  11. Aslı çok güzel bir paylaşımdı,tşkler...

    YanıtlaSil
  12. canım havanın soğukluğu bıraz kırıldı gıbı bızım burda 34 cm kar var bırazdan kartopu oynıcam komsumuzu kandırabılırsem:) kardan adam yapacam bakalım bısı olmazsa yenı yazımda gorursun :)))) Charles Bukowski 'yi cok severım bu sozude ne kadar manalı..senın hıc okumadığın kıtap yok mu? :)

    YanıtlaSil
  13. yüzyılın masalını merak ettım.okumak ısterdım :)

    YanıtlaSil
  14. Ratatouılle evet o filmi bikaç kez izledim,keyifli gerçekten,böyle çok kitap okuyan insanları gördükçe ne kadar az kitap okuduğumun farkına varıyorum üzülüyorum,birgün bu koşturmaca hayatın zorunlulukları bitecek ve ben kendime zaman ayırcabilicem :) inanıyorum :) o kar üzerindeki kalbe bayıldım bayıldım :)

    ''' kendinden başka kimseye mecbur değilsin, zorlama kendini, bırak yanındaki seni mutlu ettiği sürece seninle gelsin''' bu sözlere mest oldum ...her yazın iyi geliyo bana canım ..

    YanıtlaSil
  15. bende çokj bunaldım.havadan olsa gerek.Martin Eden en sevdiğimn kitaplardan biriydi öğrencilik yıllarımda...bizde bugün Ratatuyu izledik....

    yarına dikkat canım....
    sevgilerimle...depresif Smilena

    YanıtlaSil
  16. martin edeni iki kez okudum çok derinden etkileyen kitaplardan biridir beni... ratatouille'yi de çok sveerek izlemiştim :D

    YanıtlaSil
  17. aşcıı fareeeeeeee çok güzeldi bu film ya :) diğer filmide izlemek istiyorum konusu oldukça ilgi çekici, fazla uğrayamıyorum bloglara senin bloğunuda bayağı ihmal etmişim :(

    YanıtlaSil
  18. Nüveyre'yi ben de okumak istiyorum , bu soğuk günlerde en iyi yapılacak şey kitap okumak , film izlemek , müzik dinlemek . Sen en iyisini yapıyorsun . Dışarıda olanların işi zor sahiden .

    C.Bukowski'nin sözünü çok beğendim , tamamiyle katılıyorum .

    Paylaşımların için teşekkür ederim canım , sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. oh ne güzel kitaplar okunuyor filmler izleniyor kıskandım:)
    tavsiyelerini dikkate alacağım bu arada:)
    sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  20. soguk guzel de içerıye tıkılmak kotu Allahtan ruhum kötü değil pek de ıyı sayılmaz işte orta hallıce ben kıtap okuyamıyorum bır fılm ızlesem ucundan kenarından ortasından bakarken bır şey anlayamıyorum yanı kendıme ayıracak zamanım yok desem yerı var olsun..:)

    YanıtlaSil
  21. benimde canim hicbirsey istemiyorr bütün gün :(
    en cokta su bi haftadr..
    burasida cok soguk ama orasi kadar degil karda kista zorluk cekenlerin .üsüyenlerin allah yardimcisi olsun.
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  22. Baharı, güneşli günleri özledik hepimiz Aslım :) Açık hava, mangal keyfi :)) Az kaldı gibi... Çok öpüyorum canım.

    YanıtlaSil
  23. Aslı'cım bütün Türkiye donuyor,buralarda çok soğuk,mecbur kalmadıkça dışarı çıkmıyoruz.Kar yağarken hava daha yumuşak oluyor ama yerde kalınca dondurucu soğukları yaşıyoruz.Ratatuyu 5-6 kez( küçük kızımın favorisi)izledim ama bıkmadım her zaman izlenebilir şirinlikte:)demiryolu serserilerini bende okudum,Nüveyre ve özgürlüğün şarkısını not alıyorum okunacak ve izlenecekler arasına:)kucak dolusu sevgiler:)

    YanıtlaSil
  24. aman aman çıkma pek üşütme.
    :)
    kitaplar filmler. en güzel kış eğlencesi. martin eden heyt be süperdir. london'un evine gittim kaliforniyada ve teknesine. bukowski iyi demiş.
    :)

    YanıtlaSil
  25. bi de bu kadın yazarı bilmiyodum. bi bakıyim bari.
    :)

    YanıtlaSil
  26. Ben de bakacağım o yazara... Yorum ikinci part oldu bu :)

    YanıtlaSil
  27. Martin Eden çok güzel bir kitapmış. Ama öyle bir dönemde okumuşum ki sanki kendi hayat hikayemi okuyor gibiyim sadece dönem farklıymış gibi... Bu da zaman zaman sinir bozucu, zaman zaman güzel oluyor.

    Ama kitap güzelmiş. (Teşekkür ederim yine yeniden...)

    Şu 'Ratatouılle' filmini de dün fark ettim. Acaba güzel midir ki diye düşünüp, belki sonra diye ertelemiştim. Ama yanlış yapmışım demek ki :D

    YanıtlaSil
  28. Böyle havalarda okumak ve film izlemek en iyi tercihler bence de. Ama ben nedense son günlerde daha çok uyumayı tercih eder oldum. Mümkün olsa tüm gün uyuyacağım:(
    Sevgiyle kal canım.

    YanıtlaSil
  29. Nasil imreniyoruz bilsen kar goruntulerine , tadini cikarin insallah :)

    YanıtlaSil
  30. benim en utanarak söylediğim cümlelerden biridir."ben jack london okumadım :("
    inşallah başlayacağım okumaya. ne önerirsin bana?

    YanıtlaSil
  31. berlin kaplanını da yazmadın.
    :)

    YanıtlaSil
  32. evett yaz gelsin artık aslıcım..kış ayını,soğuk havayı sevmiyorum..
    Allah kimseyi evsiz bırakması bu soğuk ta..
    Charles Bukowski'nin sözünü çok beğendim..defterimimn bir köşesine yazdım..sevgiler..

    YanıtlaSil
  33. Aslı' cım sıkılmış olmalısınız aslında değil mi, günlerdir yağıyor. Dediğin gibi işe gidip gelenlere Allah kolaylık versin. Bir kaç gün keyifli de uzayınca zor yahu... Burası bile çok serin, İzmir' e bile kar yağmış bu sabah... Sanırım bu ay sonuna dek devam edecek... Hepinize kolaylıklar aslında.

    Sözün tüm güzel ama son cümle muhteşem. "aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilir."

    YanıtlaSil
  34. Aslında bu günlerde yapılabilecek en güzel şeyleri yapıyorsun, benim ve bu soğuk karlı günlerde eve kapanasım kitap üstüne kitap, film üstüne film seyderedip sıcak kahvemi yudumlayasım var miskin miskin ama iş yerinden dışarıda yağan karı seyretmekle körlüyorum nefsimi....

    YanıtlaSil
  35. Aslında bu günlerde yapılabilecek en güzel şeyleri yapıyorsun, benim ve bu soğuk karlı günlerde eve kapanasım kitap üstüne kitap, film üstüne film seyderedip sıcak kahvemi yudumlayasım var miskin miskin ama iş yerinden dışarıda yağan karı seyretmekle körlüyorum nefsimi....

    YanıtlaSil
  36. zaten karlı günlerde başka bir şey yapılmaz
    benim gibi işe gelmek zorunda olmadığın için şükret bence
    otur oku ve dinle
    ve tabii ki dinlen

    nüveyre bende de var biliyor musun :)
    kahkahasına hayran olduğum çok yetenekli bir arkadaşım yolladı sağ olsun...
    sayesinde tekrar okumak harika olacak
    neredeyse 8 sene sonra...

    YanıtlaSil
  37. okunacak ne çok kitap, izlenecek ne çok film var, dolu dolu geçiririz umarım her günümüzü :)

    YanıtlaSil
  38. aslansın kanka, evde yalnızım iki gündür, süper oldu bu tavsiyeler sağol

    YanıtlaSil
  39. bu havada yapılacak en güzel şeyi yapıyorsun bence eve kapanıp okumak ve izlemek hemde jack london okumak,daha ne olsun..

    YanıtlaSil
  40. Kitap epey zmandır okuyamıyorum ama filmleri izledim.
    Hatta bugün tekrar çocuklarla Ratatouılle izlesek hiç fena olmaz.
    Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  41. aslım o yol mağdurlarından biri de benim.
    Şu kışı da karı da hiç sevmedim sevmeyeceğim! :))
    hava çok yoruyor insanı, hep bi uyku hali hep bi halsizlik hiç bi şey yapmak istememe gibi huylar edindim kendime =)
    sen hiç değilse kitap okuyup film izliyorsun bence bu da ruhuna iyi gelecektir.
    Bi an önce yaz gelsin tek temennim bu =p
    canım benimmm öperim çok =)

    YanıtlaSil
  42. Aslı ben de soğukla arası hiç iyi olmayanlardanım.ısınmak için nerdeyse içimde bi soba yanması gerekiyor ;)bu mevsimde en iyi dostlarımdan biri sıcak su torbam :)) neyseki üç gündür izinliyiz de biraz rahat ettim. Allah herkese kolaylık versin...demiryolu serserileri ni okumuş ve çok beğenmiştim.diğer kitabı da not aldım.tabi nüveyreyi de...gerçek yaşam öykülerini okumayı her zaman çok severim.veeee ratatuy :))) animasyon filmler içinde favorilerimden biridir ve tekrar tekrar izlenebilir ;)) sıcacık günler diliyorum canım...sevgiler...

    YanıtlaSil
  43. Sanırm kış kar yağsa da yağmasa da yapacak çok şey bırakmıoyr insanda.
    Nüveyre, çok merak ettiğim bir türlü okuyamadığım,şimdi de bulamadığım bir roman, eğer gerçekten öneriyorsan internete bakacağım.
    Sevgiyle kal :))

    YanıtlaSil
  44. tavsiyelerini değerlendireceğim,kar ,kitap, sıcak çikolata harika bir üçlü:)) sevgiler...

    YanıtlaSil
  45. bir yorum yaptım ama gelmedi herhalde gelmediyse yine yazzarım

    YanıtlaSil
  46. bu çizgi animasyona bayılıyorum,farenin mutfakta yaptıkları çok eğlenceli, gerçek hayatla bağdaştıramasakta:)

    MArtin Eden çok uzun zamandır okumak istediğim bir kitap, ama hala okuyamadım, neden bilmiyorum elim başka kitaplara gidiyor:( oysaki güzel olduğunu bildiği kitaplardan, ve o nota kağıdı nedir?çok merak ettim:)

    YanıtlaSil
  47. Prensesim geldim :) kaya kaya hemde, yollar buz tutmuş.

    Ekrem rica ederim..

    Biricitim bizim burda hala çok soguk. Sen komşunu kandırabildinmi? :) kardan adamlarını gördüm, hikayesini okudum çok tatlılar :)ah keşke, o kadar çok varki, ömrüm asla yetmicek hepsini okumaya..

    Dolunayım o kadar naif bir kitapki, çok seviceksin eminim..

    Huzurum ratatuy çok keyifli dimi :) şimdi zamanın yok kitap okumaya, dogal bu canım ya. O kalbi gece 3'te çizdim sokaga :) Bukowski sıradışı bir yazar ve onun hayata dair nefis sözleri var..

    Smilena kar çok güzel ama havamı kasvetli, yoksa ruhlarımızmı bilemiyorum. Tsk ederim dikkatli gittim ve geldim :)

    Hamidem okumana ve izlemene sevindim, üstelik begenmişsinde ne güzel..

    Yektamm :) çok eglenceliydi ya :) olsun canım, sen iyi olda, sorun yok..

    Zeynep kış deyince insanın aklına gelenler bunlar öyle degilmi? olmazsa olmazlarımız, hayatı çekilir kılan ayrıntılar. Bukowski'nin kitaplarından alıntılar yapıcam zaman içinde, çok seviyorum onu. Benden de size kocaman sevgiler..

    Aylin okuma, izleme aşkı :) benden de sıcacık sevgiler..

    Zeymuran çok engelliyor insanı kış dogrudur. Olsun, öyle güzel yemekler yapıyosunki :) zamanının olmaması dogal..

    Haticem valla bende anlamadım havadanmıdır, özel hayat sorunlarındanmıdır, böyle gidiyor işte. Amin canım amin..

    Ahumm :) açık hava, mangal keyfi, gözümün önüne bir sürü güzel şey geldi :) Lütfen okursan çok sevinirim, seviceksin diye düşünüyorum :) ikinci yoruma cevap olsun :) Benden de sevgiler canım..

    Birincim çok haklısın, bizim yaşadıgmız kar, kar, degil aslında, Türkiye'nin pek çok yeri özellikle köyleri yollar kapalı, insanlar zor durumda. Allah yardım etsin. Ah film çok keyifli dimi :) o zaman öpüyorum kızını kocaman :) okursan sevinirim, çünkü seviceksin sende biliyorum, sevgiler canım :)

    Deep :) çıkıyorum elimde degil, çok seviyorum karı, üşüsemde çıkıyorum :) London? evi? ciddimi? o zaman nolur bu konuda bir yazı hazırlayın, çok sevinirim. Yazarın özellikle bu kitabını okursanız seversiniz :)

    YanıtlaSil
  48. bu postu ayri bir sevdim ayri bir güzel okudum nedense:) yüreğine sağlık aslım

    YanıtlaSil
  49. Erdi :) biliyordum seviceni inan biliyordum. Niye sinir bozucu olsun? bazen olmazmı okuduklarımızla hayatımızda, pek çok benzerlikler buluruz. Rica ederim yeniden :) Ah filmi mutlaka izle, ne düşüneceksin merak ediyorum :)

    Okuyanım ama dogaldır bazen hiç bişey yapmak istemeyiz. Yeterki iyi ol, geçici bir dönem bu. Sende canım benim..

    New York'tan genelde oraya çok kar yagardı dimi? demekki bu sene böyle oldu :)

    Nane Şekeri olsun, bazı yazarları zamanla tanırız. Beyaz Diş, Vahşetin Çağrısı ve Martin Eden şimdilik tavsiye edebilirim. Zaman içinde başka kitaplarınıda tanıtıcam..

    Deep gidemedim biliyomusunuz :( kardeşim gitti, benim üşengeçligim tuttu ve Taksim'e gitmek zor geldi :(

    Sedam bende tam aksi :) şikayet eder gibi görünüyorum ama kışı çok severim :) amin canım Allah kimseyi evsiz bırakmasın. Sevindim, Bukowski sözleri çok iyidir..

    Rengim uzun sürdü, sürücekte sanırım ama ben seviyorum karlı havaları. Tek ve en büyük sorun çalışanlar ve evi barkı olmayanlar, onlar için üzülüyorum. İzmir'e de yagmış evet, hayret ettim. Küresel ısınma dedikleri bu işte. Canım en güzel yerini yakalamışsın, çok dogru dimi..

    Gülgün kitaplar, filmler, kahveler, kışın ayrılmazı nerdeyse, özellikle evdeysen. Sen çalışıyorsun haliyle hafta sonları yapabilirsin, anlıyorum.

    Darlamm :) günlerin geçmesine, sıkıntıların hafiflemesine yardımcı oluyolar canım ya. Ah kahkahası he :) ne güzel :) Yeniden oku ve yeniden sev canım benim..

    Maya ne çoklar dimi? :) umarım öyle olur..

    Toprak :) başka tavsiyelerimde oldu, pardon tavsiye demeyeyim de paylaştıklarım olsun :) yazdım size..

    Anne eli gibi, en güzeli bencede :)

    Hayat kafem, yogunluk işte okuyamaman normal. Lütfen izleyin çok keyifli :)

    Minik kurbaam ya sen Kova kızısın, Kova'lar sever karı ( ben uydurdum ) üşüyoruz sadece dimi :) şaka bi yana, o halsizlik, isteksizlik hepimize musallat oldu galiba. Bende öpüyorum kocaman, minigim :)

    Sihirlimm çok güldüm bu sözüne, içimde soba yanması gerek :)) benimde öyle :) ama seviyorum karı :) ah çok sevindim izinle olmana, kitabı okumuştun sen biliyorum, Nüveyre'yi okursan seversin eminim. Ah o film nasılda keyiflidir dimi :) sevgiler canım..

    Hayat İzlerim çok haklısın kışın öyle bir olumsuzlugu var ama çok sıcak havalarda öyle degilmidir? Nüveyre kesinlikle önerebilecegim bir kitap. Sevgiler :)

    Siyah Kuğu hoşgeldiniz :) ah ayrılmaz üçlü dimi :) Benden de sevgiler..

    Herbirengimm :) gelmiş valla canım :) hemde nasıl egleneceli, hangi animasyon filmi gerçek hayatla bagdaştırabilirizki canım. O nota kağıtları, eee anlatmak biraz zor :) benim için çok özeller, diyeyim :)

    YanıtlaSil
  50. Alonemm içimin bütün sıcaklıgı ile yazdım ondan olabilirmi? :) canım alonem..

    YanıtlaSil
  51. aşçı fareyi izleyeceğim şimdi hadi bana iyi seyirler:))

    YanıtlaSil
  52. Ay canım :) izle nolur hatta ben bile izleyebilirim yeniden :)

    YanıtlaSil
  53. ratatuyyy! 100 kere izlesem sıkılmam ^^
    edebiyat hocamız jack london'dan demir ökçeyi verdi, sınavda çıkacak okuyacakmışız. senin yorumlarını duyunca iyi hissettim güzel bir kitap okuyacağım iyi bari diye :)

    evet, allah dışarıdakilere sabır versin :( biz evin içinde klimayla 30 derecede üşüyoruz...

    YanıtlaSil
  54. Charles Bukowski'nin sözleri bombaymış cidden çok manidar.
    eve kapanınca sinema , kitap kadar muhteşem bir ikili olabilirmi ?
    Ratatouılle öyle seviyorum ki bu tarz filmleri sayıları çoğalsın istiyorum :)

    YanıtlaSil
  55. En azından kitap falan okuyup faydalı işler yapabiliyorsun Aslı'm.
    Çok soğuk çok.
    Dikkat et kendine :-* :)

    YanıtlaSil
  56. Bidüşün bende öyle :) Demir ökçe'de iyi kitaptır, en azından sıkılacagını sanmıyorum. Haklsın, şu an bile üşüyorum ben, dışarda çalışmak zorunda olanlara Allah yardım etsin..

    Elif her sözü çok sarsıcı Bukowski'nin. Asla olamaz :) ah o film, keyifli bir iki saat için, en güzel seçim..

    Gecemm canım istemediginde de kitap dahi okuyamıyorum inan :) sende dikkat et olurmu?

    YanıtlaSil
  57. hayırlı kandiller canım

    YanıtlaSil
  58. jack london kitablarını çok merak ediyordum okumak isterimde ayrıca.

    filmlerde güzelmiş bakarım bir ara.

    kandilin mübarek olsun canım

    YanıtlaSil
  59. Mevlid Kandilinin Allah'tan hayırlara vesile olmasını dilerim.. Kandilin mübarek olsun arkadaşım.. @)-}--

    YanıtlaSil
  60. ratatuy, çok severim:) biz de ya mısır patlatır ya kestane pişirir döner döner izleriz bu filmi... sıcacık:)

    YanıtlaSil
  61. nefis paylaşımlar Aslı'cım.sana çok imreniyorum biliyormuusn?
    sevgiler

    YanıtlaSil
  62. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  63. Evet gerçekten çok derin etkiliyor, o kızın yani Ruth'un gerçekten sevgilisi olduğunu romanı okurken bilmiyordum sonradan Jack London'ın hayat hikayesini anlatan bir kitapta öğrenmiştim, belki sen de okumuşsundur eğer hala okumadıysan da öneririm, bir roman kadar sürükleyiciydi o da. İsmi Doludizgin Bir Denizci, işte orada o kızın gerçek sevgilisi olduğunu, niye evlenemediklerini ve hayatının başka şeylerini okuyup çok üzülmüştüm...:(((

    YanıtlaSil
  64. canım kandilin mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  65. Aslı'm kışın bütün eziyetini çektim bu sene, işten eve gelemdim saatlerce yollarda kaldım. Sevmiyorum kışı, soğuğu :(
    Kitapların hiçbirini okumamışım ben yaaaa, ayıpladım kendimi şimdi :(
    Charles Bukowski ne güzel demiş, sevdim :)

    YanıtlaSil
  66. Yektam hayırlı kandiller, saol canım..

    Senem, izlersen ve okursan, fırsat buldugunda tabi, çok sevinirim. Hayırlı kandiller..

    Acemi Cadı çok tsk ederim, Sizlerinde kandiliniz mubarek olsun..

    Ecerim aynen öyle, sıcak, keyifli..

    Otuzundansonram, tutkularım. Benden de sevgiler..

    Müjde hayat hikayesini okumuştum ama o kitaptan degil. Mutlaka okurum tsk ederim. Ne kadar hüzünlü bir öykü dimi? bazen sadece kitapları okuyup geçiyoruz da, yazanların hayatlarının, o kitaplardan daha çalkantılı oldugunu bilmiyoruz..

    Aylin hayırlı kandiller..

    Sevdam valla tahmin edebiliyorum, inan çok üzülüyorum :( boşver yogun olmadıgın zamanlarda okursun canım ya..

    YanıtlaSil
  67. okuyorum ve izliyorum. ben de aynen onları yapıyorum aslım. bu soğuk günlerde hele bir de tatildeyken ne yapılır ki başka?

    martin edeni çok severim, hatta bir daha okucam elimdeki kitapları bitirince. ama diğer yazarı tanımıyorum. herkes okuduğu kitapları yazıyor ya o an sanki hiç kitap okumamış gibi hissediyorum kendimi. bilmediğim ne çok yazar var gerçekten.

    işinde zorluk yaşayanlara da dua edelim... doğru. duaya devam edelim.

    YanıtlaSil
  68. okuyorum ve izliyorum. ben de aynen onları yapıyorum aslım. bu soğuk günlerde hele bir de tatildeyken ne yapılır ki başka?

    martin edeni çok severim, hatta bir daha okucam elimdeki kitapları bitirince. ama diğer yazarı tanımıyorum. herkes okuduğu kitapları yazıyor ya o an sanki hiç kitap okumamış gibi hissediyorum kendimi. bilmediğim ne çok yazar var gerçekten.

    işinde zorluk yaşayanlara da dua edelim... doğru. duaya devam edelim.

    YanıtlaSil
  69. Çalıkuşum bir kaç gündür okumuyorumda, sadece izliyorum hayatı izliyorum. Öyle bir boşvermişlik işte bilmiyorum nedendir.

    Bende bazen öyle hissediyorum, bir bakıyorum hiç tanımadıgım bir yazar. Yüzlerce kitap okudun diyorum, bak hala milyonlarca yazar ve kitap var. Yetişmek mümkün degil.

    YanıtlaSil
  70. hava ısınmaya başladı. dışarı çıkma zamanı :)

    YanıtlaSil
  71. soğuk havayla ilgili söylediklerine bende canı gönülden katılıyorum:) bende pek dışarı çıkmadım ve kitabımı bitirmek üzereyim:) kitap paylaşımın için teşekkür ederim bana fikir oldu. sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  72. ruhunu da battaniyenin altına al Aslı .

    YanıtlaSil
  73. Komançi güneş var bugün. Çıktım geldim :)

    Şehrinaz severim çok severim ama çokta üşürüm. Kitabını bitirdiginde paylaşırsan sevinirim. Rica ederim ne demek..Sevgiler..

    Fd bedenim güneş açar ısınır. Ruhum-kalbim, battaniye bile ısıtamıyor..

    YanıtlaSil
  74. Bende sizi bekleyen miminiz var:))

    YanıtlaSil
  75. Aslıcım karda kitaplara vermişsin kendini:) Havalar ısınıyor bir kaç gün bu arada gez sonra yine kar geliyormuş:)

    YanıtlaSil
  76. Yokartıkya, baktım bile :) çok tsk ederim..

    Canım aynen öyle oldu :) bak bugün güneşliydi, attık kendimizi dışarılara zaten, gelsin gelsin :) seviyorum her şeye ragmen :)

    YanıtlaSil
  77. peki senin için önemli olan nota kağıdındaki şarkının ismini öğrenebilme şansım var mı? zira merak ettim, artı bende müziğe meraklı biriyim:)

    YanıtlaSil
  78. Herbirengim sözleri degil, Almanca çok iyi anlamıyorum :) gönderen kişi önemliydi benim için onu vurgulamak istemiştim.

    YanıtlaSil
  79. farelin bulasık makınasında temızlenıp cıkmasını hıc unutamıyorum..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...